Geschreven door PUUR Makelaars
op
25-05-2014

Betrouwbare metingen woonoppervlak dankzij NEN 2580

Meten volgens de Nen 2580In het verleden waren er grote verschillen in het bepalen van het woonoppervlak van een woning. Onduidelijkheid ontstaat door het gebruik van verschillende meettechnieken en omdat sommige partijen creatief rekenen (verzonnen vierkante meters). PUUR* Makelaars werkt volledig transparant en hanteert voor haar metingen altijd de NEN 2580 norm. Dit is trouwens verplicht voor alle NVM-makelaars.

In de NEN 2580 norm staat beschreven op welke manier gemeten moet worden en welke oppervlakten niet binnen de meting mogen vallen, zoals buitenruimte, buitenbergingen en leidingschachten. Elke makelaar die de NEN 2580 norm hanteert zal hierdoor dezelfde resultaten krijgen bij het meten van hetzelfde object.

Transparantie door NEN 2580

PUUR* Makelaars is voor transparantie in de markt. Frederik van Til, partner en Register Makelaar Taxateur van PUUR* Makelaars: “Als alle makelaars zich conformeren aan de NEN 2580 norm is het voor iedereen duidelijk hoe de meetresultaten tot stand zijn gekomen. Dit voorkomt teleurstelling en discussie achteraf. Wij hanteren daarom voor al onze metingen de NEN 2580 norm.”

Een aantal kenmerken van meten volgens de NEN 2580

– bij het meten tellen de buitenmuren niet mee. De binnenmuren wel.
– Het vloeroppervlak onder de trap telt mee.
– Als een erker kleiner is dan, 0,5 m² dan telt deze niet mee.
– Gezamenlijke ruimtes (b.v. het trappenhuis) bij appartementen tellen niet mee.

Ingemeten plattegrond

Naast de gestandaardiseerde meetmethode volgens den NEN 2580, publiceert PUUR* Makelaars altijd een zelf ingemeten plattegrond. Hierdoor is direct duidelijk hoe het woonoppervlak er uitziet en welke maten er bij horen.

Neem voor meer informatie over betrouwbare metingen contact met ons op.

Meer externe informatie over NEN 2580

Hoe geef jij meer waarde aan jouw huis?

Wil jij ook het meeste uit jouw huis halen? Naast koop, verkoop en taxatie geven wij ook advies over de optimalisatie van jouw huis. Wil jij daar meer over weten? Schrijf je dan nu in.