Blog
Een virtuele 3D tour door je woning

Een virtuele 3D tour door je woning

Wandel virtueel door je huis Bij de verkoop van elke woning is de presentatie cruciaal. Een huis moet zo aantrekkelijk mogelijk (maar realistisch) worden gepresenteerd. Dit doen we visueel onder andere met afbeeldingen en (live) video, maar ook met virtuele 3D tours. Virtuele 3D tour Kopers willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van een…

Inhoudsopgave

Wandel virtueel door je huis

Bij de verkoop van elke woning is de presentatie cruciaal. Een huis moet zo aantrekkelijk mogelijk (maar realistisch) worden gepresenteerd. Dit doen we visueel onder andere met afbeeldingen en (live) video, maar ook met virtuele 3D tours.

Virtuele 3D tour

Kopers willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van een woning alvorens ze een bezichtiging aanvragen. Foto’s en video’s helpen daarbij. Maar het is niet interactief en soms wil je net datgene zien wat niet zichtbaar is. Met een virtuele 3D tour kunnen kopers zelf door een woning navigeren en alle details bekijken. Hierdoor krijgen ze een realistisch beeld van elke ruimte en ook een beter inzicht van de indeling. Een plattegrond laat dat laatste ook zien, maar zelf van kamer naar kamer navigeren geeft veel mensen een beter gevoel. De virtuele 3D tour geeft dat inzicht en wekt vertrouwen: je kan immers alles bekijken.

Virtuele 3D Tour

Voordelen verkopers

De virtuele 3D tour biedt veel voordelen voor verkopers. Zo worden woningen met een virtuele 3D tour vaker en langer bekeken. Ook zal de kwaliteit van de echte bezichtigingsaanvragen toenemen, omdat mensen zich vooraf goed hebben kunnen oriënteren en bij een aanvraag echt interesse hebben.

Voorbeelden bekijken:

Een virtuele 3D tour maken

Om de virtuele 3D tour te maken komt een gespecialiseerde fotograaf langs. Deze fotograaf heeft een speciale 3D camera waarmee per ruimte meerdere opnames worden gemaakt. Afhankelijk van de grootte van de woning zal dit één of twee uur tijd kosten. Hierna worden alle foto’s via geavanceerde software met elkaar verbonden, zodat er een interactief 3D-model ontstaat. Indien ruimtes niet opgenomen mogen worden in tour, worden deze uitgesloten. Ze kunnen dan niet bekeken worden. Als de virtuele 3D tour klaar is, voegen wij het toe aan de woning op Funda.nl en op onze eigen site puurmakelaars.nl. De tour is zowel op desktop als op mobiel te bekijken.

Fotograaf Patrick Kool is gespecialiseerd in de virtuele 3D tours. Wat zijn de voordelen volgens Patrick? “De virtuele 3D tour laat echt zien hoe een woning in elkaar zit, zonder dat je ruimtelijk inzicht nodig hebt. Twijfel je over de afstand? Dan loop je in de tour gewoon van de ene hoek naar de andere. En wil je meer weten van de buitenkant? Dan loop je gewoon om de woning heen. Wil je meer detail zien? Dan zoom je in.”

Hoe ga je te werk?
Ik heb een speciale 3D-camera. Deze kan natuurlijk hoge resolutie foto’s maken, maar het bevat ook een infraroodsysteem dat de maten meet. De camera wordt op een statief geplaatst waarna deze om zijn as draait, opnames maakt en afstanden meet. Hierna verplaats ik de camera 1,5 meter en worden nieuwe opnames gemaakt. Op deze manier breng ik de complete woning in beeld. Met een woning van zo’n 100 m2 ben ik ongeveer 1 uur bezig. De opnames ontvang ik via WiFi direct op mijn iPad. Hier moet ik aangeven wat spiegels zijn, zodat de software het niet ziet als ruimte. Ook kan ik bepaalde gebieden uitsluiten. Deze ruimtes worden dan wel gemeten, maar niet in beeld gebracht. Tot slot wordt alle data geupload naar een beveiligde online omgeving.  Daar wordt alle informatie  verwerkt en omgezet naar de virtuele 3D tour. Als deze klaar is, ontvangen we een link. Deze kan de makelaar gebruiken voor Funda.nl en voor de eigen website.

Is de virtuele tour geschikt voor elke woning?
Jazeker. Elke type woning kunnen we haarscherp in beeld brengen.

Engels video met voorbeeld hoe de 3D tour wordt gemaakt:

Kosten virtuele 3D tour

PUUR* Makelaars biedt verkopers de virtuele 3D tour als optie aan. De kosten zijn afhankelijk van het aantal m2. Voor een gemiddelde eengezinswoning liggen de kosten tussen de € 200 – € 300 exclusief BTW. Wil je ook je woning verkopen met een virtuele 3D tour en/of een exacte prijsopgave? Neem dan contact met ons op.

Inhoudsopgave

Cisca Janssen Profielfoto
Paula Couwenbergh Profielfoto
Joleen Schoonebeek Profielfoto

Geef jouw huis Meerwaarde, ontvang tips via onze nieuwsbrief!

Gerelateerde posts..

Slim investeren in je woning: welke verbeteringen zijn het meest rendabel?

Wanneer je nadenkt over het verbeteren van je woning, komen er tal van vragen naar boven: ‘Moet ik verhuizen of verbouwen? Welke investeringen zijn het...

Prijsstijging bestaande koopwoningen neemt af

Uit cijfers van de NVM en het CBS blijkt dat de prijsstijging van bestaande koopwoningen afneemt. Volgens de cijfers van de NVM is de gemiddelde...

Woningmarktcijfers : meer keuze voor woningzoekers

Volgens de woningmarktcijfers van de NVM over het tweede kwartaal van 2022, krijgen woningzoekers meer keuze. Aan het einde van het tweede kwartaal stonden er...