Geschreven door PUUR Makelaars
op
12-03-2020

In verband met het coronavirus gaat PUUR* Makelaars bezichtigingen live streamen via sociale media

Bezichtiging op de timeline van facebookOmdat steeds meer mensen thuis zitten door het coronavirus, gaat PUUR* Makelaars bezichtigingen live streamen via sociale media. Hierdoor kunnen geïnteresseerden vanaf elke locatie een woning bezichtigen.

Frederik van Till is partner bij PUUR* Makelaars en legt uit waarom deze maatregel is genomen. “Door de oververhitte woningmarkt krijgen we voor onze woningen enorm veel bezichtigingsaanvragen. Daarnaast groeit de behoefte om contacten te verminderen in verband met de corona-uitbraak. De Makelaarsorganisatie NVM schrapte gisteren al de Open Huizen Dag van zaterdag 28 maart. Dankzij onze aanpak krijgt iedereen alsnog de kans om woningen te bezichtigen en om direct vragen te stellen aan de makelaar.

Live bezichtiging

Hoe ziet een live bezichtiging er uit? Van Till: “Via sociale netwerken als facebook, YouTube, Instagram en LinkedIn, kunnen wij live video uitzenden. Ruim van tevoren kondigen wij aan dat er een live bezichtiging gaat plaatsvinden van een woning. Als dit op facebook is, ga je op het aangekondigde tijdstip naar de betreffende facebookpagina. Hier krijg je automatisch een melding als de live video is gestart. De makelaar loopt vervolgens met een camera door de woning en laat alles zien, alsof het een “echte” bezichtiging is. De toeschouwers kunnen vragen stellen door deze in het opmerkingenveld te tikken. Dit krijgt de makelaar in beeld en zal die vragen direct beantwoorden. Na de uitzending plaatsen we de video op de timeline, zodat deze beschikbaar blijft en mensen alsnog vragen kunnen stellen. Het is een simpele oplossing in een onzekere tijd die vraagt om een daadkrachtige aanpak. Door deze beslissing nemen wij onze verantwoordelijkheid en waarborgen continuïteit in het verkoopproces voor de verkopers.

Hoe geef jij meer waarde aan jouw huis?

Wil jij ook het meeste uit jouw huis halen? Naast koop, verkoop en taxatie geven wij ook advies over de optimalisatie van jouw huis. Wil jij daar meer over weten? Schrijf je dan nu in.