Blog
Op vakantie in je eigen tuin

Op vakantie in je eigen tuin

Ontdek je eigen tuin als ultieme vakantiebestemming Ga, of wil je door de coronacrisis niet op vakantie? Geen nood, want met onze 12 tips kan je op vakantie in je eigen tuin (balkon of dakterras). 1. Plant veel groen Veel groen geeft je al snel een gevoel van buiten. Ga op zoek naar planten die…

Inhoudsopgave

Ontdek je eigen tuin als ultieme vakantiebestemming

Ga, of wil je door de coronacrisis niet op vakantie? Geen nood, want met onze 12 tips kan je op vakantie in je eigen tuin (balkon of dakterras).

1. Plant veel groen

Veel groen geeft je al snel een gevoel van buiten. Ga op zoek naar planten die tot hun recht komen in jouw tuin. Let daarbij goed op zon, schaduw, vocht, etc. Tip: loop eens door de buurt en kijk welk planten het bij jouw buren goed doen. Die planten zullen dan waarschijnlijk ook in jouw tuin goed groeien. Heb je echt geen idee naar welke plant je zit te kijken? Er zijn diverse handige apps die planten kunnen herkennen, zoals de App Plantnet (iOs / Android) die meer dan 20.000 soorten planten kent. En als je dan weet welke planten je mooi vindt, kan je op internet verzorgingstips vinden. Wil je niet elk jaar opnieuw planten? Kies dan vaste planten.

Tuinkamer2. Laat een tuinkamer aanleggen

Ale je voldoende ruimte hebt, kan je een tuinkamer, of tuinhuisje aanleggen. Het is een plek in de tuin waar jij je heerlijk terug kunt trekken. Dit kan in de vorm van een overkapping, of een apart huisje in de tuin. Maak een heerlijke overkapping met bar, een relaxte loungehoek, of een overkapping met jacuzzi. Er zijn veel standaard oplossingen te koop. Ook zijn er veel bedrijven die een tuinkamer volledig op maat kunnen realiseren. Zoek je inspiratie: kijk op Pinterest en Instagram voor mooie ontwerpen.

3. Zet een tent in je tuin

Niets is zo magisch voor kinderen als een tent. Hiermee kan je kamperen in eigen tuin. Natuurlijk overdag, maar misschien ook wel ‘s nachts. Dit is leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen! En ook heel fijn als het weer eens heel warm in huis is.

4. Schaf buitenspeelgoed aan

Er is veel buitenspeelgoed te koop voor uren speelplezier in je tuin. Denk aan huisjes, hutten en tipi’s, zandbak en zandspeelgoed, zwembadjes en waterspeelgoed, balspellen, trampolines, glijbanen, schommels, etc. En natuurlijk helemaal terug van weggeweest: stoepkrijt als je tegels in de tuin hebt. Voor elke tuin en voor elk kind is wel iets leuks te vinden voor uren speelplezier.

5. Zorg voor een sterk Wifisignaal in je tuin

Wil je ook in de tuin goed een goed internetsignaal hebben? Kijk dan naar een wifirepeater. Hiermee kan je het signaal van je wireless router versterken op plekken waar je onvoldoende bereik hebt.  Je kunt ook een mifirouter aanschaffen. Dit is een draagbare wifihotspot. Je hebt hiervoor wel een 4G-kaartje nodig. Je kunt natuurlijk ook je telefoon instellen als hotspot om een draadloos wifisignaal beschikbaar te stellen. Dit werkt alleen als je voldoende bereik hebt op je telefoon. Hou wel je databundel in de gaten!

6. Investeer in goede meubels en een sterke parasol

Als je alles uit je tuin wilt halen, is het belangrijk dat je goed nadenkt over de aanschaf van je meubels. Denk bijvoorbeeld aan de ruimte die je beschikbaar hebt. Past de tafel en de stoelen die je op het oog hebt in jouw tuin. Heb je voldoende ruimte om je stoelen naar achteren te schuiven. Als je geen idee hebt: teken dan met krijt de tuinset die je op het oog hebt uit, om zo een beter gevoel van ruimte te krijgen. Ook het materiaal is belangrijk. Ga je bijvoorbeeld voor strak RVS, of kies je voor teak. Kies het materiaal dat past bij jouw stijl en bij de rest van de tuin. Bedenk ook goed wat voor soort meubel je wilt. Ga je voor een lounge set, of zoek je een eettafel met stoelen? Weet je wat je wilt en ken je de maten? Ga dan vooral kijken in gespecialiseerde winkels en ervaar jouw ideale set. Denk ook aan een goede en sterke parasol voor voldoende bescherming tegen de zon.

Hangmat in je tuin7. Hang een heerlijke hangmat op

Het ultieme vakantiegevoel krijg je natuurlijk in je eigen hangmat. Deze zijn in verschillende varianten verkrijgbaar en ook diverse prijsklassen. Je kunt een hangmat op verschillende manieren bevestigen. Het is ook mogelijk om een standaard te kopen waar je de hangmat aan bevestigd. Je hoeft dan nergens haken te bevestigen.

8. Kook samen je favoriete vakantierecepten

Wie aan vakantie denkt, zal ook direct denken aan heerlijk eten. Lange zomeravonden met de lekkerste gerechten en heerlijke drankjes. Haal dat vakantiegevoel naar je tuin door lekker te koken en op je gemak te eten in de tuin. Haal het vakantiegevoel nog meer terug door je favoriete vakantiegerechten te koken. Ben je bijvoorbeeld fan van Italië en ga je dit jaar niet op vakantie? Kook dan elke dag een heerlijk Italiaans gerecht (of bestel online) en eet dat in je tuin of op je balkon. Kook samen met je familieleden en maak er een gezellige bezigheid van. En je kunt natuurlijk ook een lekkere picknickmand (laten) maken en een mooie lunch verzorgen in je tuin.

9. Plaats een bubbelbad in je tuin

Extreme luxe is natuurlijk een bubbelbad / jacuzzi in je eigen tuin. Naast de uiterst luxe exemplaren zijn er ook regelmatig opblaasbare varianten te koop bij diverse winkels. Hou dus de aanbiedingen in de gaten.

10. Installeer een buitendouche

Een buitendouche wordt steeds populairder. Het is een simpele douche in te tuin om even heerlijk af te kunnen koelen. Er zijn veel varianten te koop, waardoor er voor elke tuin wel een waanzinnige buitendouche is te vinden. Of je maakt er zelf een!

11. Maak een buitenkeuken

Het ultieme gevoel van vrijheid is natuurlijk buiten koken. Ben je een kookfanaat? Laat dan een buitenkeuken plaatsen, of maak deze zelf. Wil je het goed aanpakken, dan heb je in veel gevallen water, elektriciteit en gas nodig. Een overkapping is ook handig, zodat je vaker buiten kunt koken. Overweeg ook een goede schoorsteen, zodat je tuin niet blauw staat. De buitenkeuken moet sowieso gemaakt worden van duurzame en sterke materialen om de weersinvloeden te kunnen weerstaan. Ook voor buitenkeukens kan je veel inspiratie vinden op Pinterest en Instagram.

12. Organiseer een tuinsafari

Elke tuin bevat ontelbaar veel (kleine) dieren. Denk aan mieren, vlinders, lieveheersbeestjes, slakken, rupsen en spinnen. Voor kinderen is het leuk om de tuin eens op een hele andere manier te bekijken. Dat kan door een echte tuinsafari te organiseren. Via Dierenzoeker App kunnen kinderen uitzoeken welke dieren ze hebben gevonden. Leuk voor de kinderen, terwijl jij in je hangmat tot rust komt.

Fijne vakantie!

Inhoudsopgave

Marleen Rombout Profielfoto
Joleen Schoonebeek Profielfoto
Anne-Fleur Minderhoud Profielfoto
Cisca Janssen Profielfoto

Geef jouw huis Meerwaarde, ontvang tips via onze nieuwsbrief!

Gerelateerde posts..

Slim investeren in je woning: welke verbeteringen zijn het meest rendabel?

Wanneer je nadenkt over het verbeteren van je woning, komen er tal van vragen naar boven: ‘Moet ik verhuizen of verbouwen? Welke investeringen zijn het...
Woonkamer woning

Creatieve ideeën voor meer ruimte in je woning

We hebben allemaal wel eens dat moment gehad waarop we verlangen naar meer ruimte in ons huis. Of het nu is omdat je net verhuisd...

Een ouderwetse stoppenkast; gevaarlijk?

Er zijn nog vele woningen in Nederland met een verouderde meterkast. De ouderwetse stoppenkast met de oude zekeringen worden veelal ingeruild voor een moderne stoppenkast...