Baarn

Over Baarn

Demografie

Buurtinformatie Baarn

In Vorstelijk Baarn woon je in een aantrekkelijke omgeving. Deze plaats heeft een schitterende uitstraling met al haar lanen en landhuizen. De dorp (met stadsrechten!) ligt centraal in Nederland en gunstig ten opzichte van andere grote steden in de Randstad. Wandelend door de dorpskern en door de boomrijke lanen van ‘Hoog Baarn’, is te zien…

Over Baarn

In Vorstelijk Baarn woon je in een aantrekkelijke omgeving. Deze plaats heeft een schitterende uitstraling met al haar lanen en landhuizen. De dorp (met stadsrechten!) ligt centraal in Nederland en gunstig ten opzichte van andere grote steden in de Randstad. Wandelend door de dorpskern en door de boomrijke lanen van ‘Hoog Baarn’, is te zien dat Baarn veel van zijn oude charme behouden heeft. Het Centrum is gelegen nabij de gezellige Baarnse Brink met bomen, muziektent, restaurants met gezellige terrassen. Het centrum bestaat voornamelijk uit winkels en kantoren en enkele voornamelijk vrijstaande en helft van dubbele villa’s.

De unieke, centrale ligging tussen Amsterdam, Utrecht en Amersfoort pal aan de A1 en A27, en de aanwezigheid van een NS-station met een directe verbinding naar deze steden, maakt Baarn uitstekend bereikbaar. Vanuit alle bedrijfslocaties zijn snelweg en het centrum hooguit binnen enkele minuten rijafstand.

Kenmerken van Baarn

Veel buitenhuizen en villawijken | bosrijke omgeving | veel Rijksmonumenten

Populair bij

Mensen in de leeftijdscategorie  25- 45 en 45 – 64

Te doen in Baarn

Het meest bekende paleis van Nederland is ongetwijfeld Paleis Soestdijk. Sinds december 2017 zijn landgoed en Paleis Soestdijk weer in particuliere handen.De nieuwe eigenaren willen het landgoed de komende jaren ontwikkelen tot een podium voor innovatie en excellente prestaties van ondernemend Nederland aangevuld met horeca en overige publieks- en verblijfsfuncties.

Scholen

Baarn biedt een grote variatie een scholen. Het Baarnsch Lyceum is onlangs compleet gerenoveerd, de school onderscheidt zichzelf door een eigen koers en kleinschaligheid.
De Waldheim-mavo is een protestants-christelijke school voor vmbo-t onderwijs.
In 2008 heeft basisschool de NBS haar 100-jarig bestaan gevierd.

Bekijk ook...

Werk & Inkomen

Baarn t.o.v. landelijk

Betaald werk (%)

-
73

Uitkeringen (aant. per 1000)

-
28

Gemiddeld inkomen

-
36000

Samenstelling Huishoudens (%)

Baarn t.o.v. landelijk

Eenpersoons

-
73

Zonder kinderen

-
49

Met kinderen

-
26

Woningen in Baarn