Cruquius

Over Cruquius

Demografie

Buurtinformatie Cruquius

Cruquius is een dorp in de gemeente Haarlemmermeer in de provincie Noord-Holland. Het dorp ligt tussen Heemstede en Hoofddorp in. Over het algemeen staan er zeer weinig woningen op dit moment in het dorp. kenmerkend is vooral de enorme woonboulevard en het vele groen. Binnenkort komt daar verandering in met het plan Wickevoort. Verspreid over…

Over Cruquius

Cruquius is een dorp in de gemeente Haarlemmermeer in de provincie Noord-Holland. Het dorp ligt tussen Heemstede en Hoofddorp in. Over het algemeen staan er zeer weinig woningen op dit moment in het dorp. kenmerkend is vooral de enorme woonboulevard en het vele groen. Binnenkort komt daar verandering in met het plan Wickevoort. Verspreid over verschillende woonvelden komen er huur- en koopwoningen. Er zullen verschillende soorten woontypen gebouwd worden die bijdragen aan een open en vitale buurt. Het ‘selling point’ van de wijk wordt vooral de groene omgeving, hier ligt ook de nadruk op tijdens de ontwikkeling.

Het dorp is goed gelegen aan de n205 waardoor je snel richting Haarlem, Amsterdam, Schiphol kan komen, daarnaast ligt het station van Hoofdorp op tien minuten afstand.

Kenmerken

Dorps | Centraal | Groen

Populair bij

Jonge gezinnen met kinderen | Ouderen

Te doen in de buurt

  • Jaarlijkse bloemencorso van de Bollenstreek
  • Bloembollenvelden

Scholen in de buurt

  • Rk Basisschool de Giraf

Handig

Bekijk ook...

Werk & Inkomen

Cruquius t.o.v. landelijk

Betaald werk (%)

-
73

Uitkeringen (aant. per 1000)

-
28

Gemiddeld inkomen

-
36000

Samenstelling Huishoudens (%)

Cruquius t.o.v. landelijk

Eenpersoons

-
73

Zonder kinderen

-
49

Met kinderen

-
26

Woningen in Cruquius