Ramplaankwartier

Over Ramplaankwartier

Demografie

Buurtinformatie Ramplaankwartier

Het Ramplaankwartier ligt in het Westen van Haarlem aan de rand van Overveen. De buurt wordt begrensd door de Randweg, het water langs het Houtmanpad, De Elswoudlaan en het Marcelisvaartpad. Er is veel groen in de buurt wat zorgt voor een landelijk karakter. Met circa 2700 inwoners is er een lage bevolkingsdichtheid. De wijk is…

Over Ramplaankwartier

Het Ramplaankwartier ligt in het Westen van Haarlem aan de rand van Overveen. De buurt wordt begrensd door de Randweg, het water langs het Houtmanpad, De Elswoudlaan en het Marcelisvaartpad. Er is veel groen in de buurt wat zorgt voor een landelijk karakter. Met circa 2700 inwoners is er een lage bevolkingsdichtheid. De wijk is open opgezet waardoor het ideaal is voor gezinnen. Ondanks dat het op een steenworp afstand van de Haarlemse binnenstad is gelegen, heeft de buurt toch een sterke eigen identiteit. De woningvoorraad van het Ramplaankwartier bestaat vooral uit twee-onder-een-kapwoningen en rijtjeswoningen. Het Ramplaankwartier is een zeer rustige woonwijk met genoeg voorzieningen zodat je nooit ver de deur uit hoeft.

De buurt ligt in een prachtige omgeving met het landgoed Elswout en de Kennemerlandse duinen.

De buurt is gelegen naast de Randweg waardoor je via de Zijlweg met de auto in 10 minuten al midden in het Haarlemse centrum kan zijn. In de zomer kun je daarnaast heel gemakkelijk met de fiets naar het strand van Bloemendaal of Zandvoort. Binnen 10 minuten zit je met de auto op de N205 richting Amsterdam en Utrecht.

Winkels
Halverwege de Ramplaan zijn diverse winkels te vinden, waaronder een Dekamarkt en een bakkerij.

Kenmerken Ramplaankwartier

Eengezinswoningen | Jaren 30 | Koopwoningen | Landelijk karakter

Populair bij

Jonge gezinnen | mensen van middelbare leeftijd

Te doen in de buurt

Scholen

Vlak in de buurt

Handige links

Bekijk ook...

Buurtdemografie

Werk & Inkomen

Ramplaankwartier t.o.v. landelijk

Betaald werk (%)

79
73

Uitkeringen (aant. per 1000)

5
28

Gemiddeld inkomen

41600
36000

Samenstelling Huishoudens (%)

Ramplaankwartier t.o.v. landelijk

Eenpersoons

79
73

Zonder kinderen

28
49

Met kinderen

41
26

Woningen in Ramplaankwartier