Stationsbuurt

Over Stationsbuurt

Demografie

Buurtinformatie Stationsbuurt

De stationsbuurt is een van de oudste buurten van Haarlem. Centraal middelpunt is het NS-station. De buurt maakt deel uit van het Centrum van Haarlem. Door de zeer centrale ligging zitten alle voorzieningen op loopafstand. Van supermarkten tot winkels, alles zit in de buurt. De buurt is ingesloten door de mooiste grachten van Haarlem, daarnaast…

Over Stationsbuurt

De stationsbuurt is een van de oudste buurten van Haarlem. Centraal middelpunt is het NS-station. De buurt maakt deel uit van het Centrum van Haarlem. Door de zeer centrale ligging zitten alle voorzieningen op loopafstand. Van supermarkten tot winkels, alles zit in de buurt. De buurt is ingesloten door de mooiste grachten van Haarlem, daarnaast is het heerlijk vertoeven in de zomer in het Kenaupark. De Stationsbuurt kent een aantal prachtige monumentale panden die het straatbeeld versieren.

Parkeren

Om te parkeren in deze buurt is een parkeervergunning nodig. Die kan worden aangevraagd bij de Gemeente Haarlem. Betaald parkeren kan in diverse parkeerhavens en in de parkeergarage aan het stationsplein.

Winkels

Er zijn veel winkels in de buurt. Ten eerste natuurlijk in het Centrum van Haarlem zoals aan de Kruisstraat, maar ook een grote Albert Heijn aan het Soendaplein.

Kenmerken Stationsbuurt Haarlem

Veel groen | Monumentale huizen | Herenhuizen | Jongvolwassenen (20-44)

Populair bij

Starters | Jongeren (20-44) | Singels

Te doen in de buurt

Scholen in de buurt

Vlak in de buurt

Bekijk ook...

Buurtdemografie

Werk & Inkomen

Stationsbuurt t.o.v. landelijk

Betaald werk (%)

79
73

Uitkeringen (aant. per 1000)

30
28

Gemiddeld inkomen

37800
36000

Samenstelling Huishoudens (%)

Stationsbuurt t.o.v. landelijk

Eenpersoons

79
73

Zonder kinderen

24
49

Met kinderen

14
26

Woningen in Stationsbuurt