Houtvaartkwartier

Over Houtvaartkwartier

Demografie

Buurtinformatie Houtvaartkwartier

Veel woningen in het Houtvaartkwartier zijn jaren-30 woningen. Ook zijn er veel woningen in de jaren vijftig van de vorige eeuw gebouwd. Het merendeel van de woningen zijn koopwoningen. Er wonen veel kinderen, veel jongeren en mensen in de leeftijdscategorie 45 tot 64. Ook zijn er relatief veel éénouderhuishoudens te vinden. In de toekomst gaat…

Over Houtvaartkwartier

Veel woningen in het Houtvaartkwartier zijn jaren-30 woningen. Ook zijn er veel woningen in de jaren vijftig van de vorige eeuw gebouwd. Het merendeel van de woningen zijn koopwoningen. Er wonen veel kinderen, veel jongeren en mensen in de leeftijdscategorie 45 tot 64. Ook zijn er relatief veel éénouderhuishoudens te vinden. In de toekomst gaat er veel bijgebouwd worden in het Houtvaartkwartier. Zo komt er aan de Westergracht Plaza West met veel ruimte voor nieuwe woningen en voorzieningen. De nabijheid van het centrum en de Randweg zorgen ervoor dat de wijk erg centraal ligt.

De wijk is gelegen naast de Randweg waardoor je gemakkelijk naar het centrum van Haarlem en Heemstede kan reizen. Via de N205 kom je gemakkelijk op de A9 richting Amsterdam en Utrecht.

Parkeren

In het grootste deel van het Houtvaartkwartier is het vrij parkeren. Uitzondering is een klein gebied rond de Westergracht. In dat gebied is het betaald parkeren, of parkeren met een parkeervergunning.

Winkels

In de directe nabijheid van deze buurt zijn veel winkels te vinden, waaronder een grote supermarkt aan de Stephensonstraat en diverse grote supermarkten in Winkelcentrum Plaza West. Hier zijn onder andere Albert Heijn, Action, Etos en Gall & Gall te vinden.

Kenmerken buurt Houtvaartkwartier

Jaren-30 woningen | Hogere inkomens | Veilig | Kinderrijke buurt

Populair bij

Gezinnen | Jongeren | 45-64 jarigen | Eenoudergezinnen

Te doen in de buurt

Scholen in de buurt

Vlak in de buurt

Handige links

Bekijk ook...

Buurtdemografie

Werk & Inkomen

Houtvaartkwartier t.o.v. landelijk

Betaald werk (%)

81
73

Uitkeringen (aant. per 1000)

10
28

Gemiddeld inkomen

36100
36000

Samenstelling Huishoudens (%)

Houtvaartkwartier t.o.v. landelijk

Eenpersoons

81
73

Zonder kinderen

27
49

Met kinderen

44
26

Woningen in Houtvaartkwartier