Leidsebuurt

Over Leidsebuurt

Demografie

Buurtinformatie Leidsebuurt

De Leidsebuurt ligt ten westen van centrum en wordt omsloten door de Leidsevaart, de Westergracht, de Brouwersvaart en de spoorbaan Haarlem naar Leiden. De locatie is zeer centraal: je fietst zo naar het station en de duinen en je bent op loopafstand van het centrum van Haarlem. Parkeren kan hier middels een vignetsysteem. Een vignet…

Over Leidsebuurt

De Leidsebuurt ligt ten westen van centrum en wordt omsloten door de Leidsevaart, de Westergracht, de Brouwersvaart en de spoorbaan Haarlem naar Leiden. De locatie is zeer centraal: je fietst zo naar het station en de duinen en je bent op loopafstand van het centrum van Haarlem. Parkeren kan hier middels een vignetsysteem. Een vignet kan je zonder wachttijd aanvragen.

Midden in de buurt vind je een Dekamarkt. Overige winkels vind je aan de rand van de buurt, zoals Plaza West. Dit terrein wordt binnenkort flink op de schop genomen waardoor er een hoop nieuwe winkels en voorzieningen bijkomen. De afgelopen jaren is de Leidsebuurt heel populair geworden bij starters en dat proef je overal in deze buurt! Overal worden panden opgefrist en gevels hersteld.

Parkeren
Met parkeervergunning.

Winkels
Dekamarkt aan de Oranjeboomstraat en diverse supermarkten in Plaza West aan de rand van de buurt.

Populair bij

Jonge gezinnen met kinderen | starters

In de buurt

In de buurt

Handige links

Bekijk ook...

Buurtdemografie

Werk & Inkomen

Leidsebuurt t.o.v. landelijk

Betaald werk (%)

80
73

Uitkeringen (aant. per 1000)

29
28

Gemiddeld inkomen

30400
36000

Samenstelling Huishoudens (%)

Leidsebuurt t.o.v. landelijk

Eenpersoons

80
73

Zonder kinderen

26
49

Met kinderen

28
26

Woningen in Leidsebuurt