Frans Halsbuurt

Over Frans Halsbuurt

Demografie

Buurtinformatie Frans Halsbuurt

De Frans Halsbuurt is een relatief kleine buurt in Haarlem-Noord. Ruim 90% van de woningen is in de eerste 20 jaar van de vorige eeuw gebouwd. Veel van de woningen zijn opgedeeld in boven- en benedenwoningen. Door deze woningbouw heeft de buurt relatief veel inwoners. Een kwart van de huizen wordt particulier verhuurd. Het merendeel…

Over Frans Halsbuurt

De Frans Halsbuurt is een relatief kleine buurt in Haarlem-Noord. Ruim 90% van de woningen is in de eerste 20 jaar van de vorige eeuw gebouwd. Veel van de woningen zijn opgedeeld in boven- en benedenwoningen. Door deze woningbouw heeft de buurt relatief veel inwoners. Een kwart van de huizen wordt particulier verhuurd. Het merendeel van de woningen zijn koopwoningen. Het is een gezellige buurt met mooie woningen met veel authentieke details. Qua leeftijd bestaat het grootste deel van de bewoners uit jongvolwassenen (51%). Zes van de tien huishoudens bestaat uit één persoon.

De wijk is op steenworp afstand gelegen van het Station Haarlem en daarnaast liggen de de grote uitvalswegen om de hoek. De grote winkelstraten zoals de Cronjé liggen op loopafstand maar daarnaast liggen de gezellige winkelstraten van de binnenstad ook zeer dichtbij.

Kenmerken van de Frans Halsbuurt

Grote huizen | Boven- en benedenwoningen | Veel openbaar vervoer

Populair bij

Jonge mensen | alleenstaanden

Te doen in de Frans Halsbuurt

Scholen

  • ROC Nova College

Vlak in de buurt

Handige links

Bekijk ook...

Buurtdemografie

Werk & Inkomen

Frans Halsbuurt t.o.v. landelijk

Betaald werk (%)

-
73

Uitkeringen (aant. per 1000)

-
28

Gemiddeld inkomen

-
36000

Samenstelling Huishoudens (%)

Frans Halsbuurt t.o.v. landelijk

Eenpersoons

-
73

Zonder kinderen

20
49

Met kinderen

20
26

Woningen in Frans Halsbuurt