Geschreven door PUUR Makelaars
op
12-10-2020

Steeds meer mensen willen landelijk wonen

Huizenzoeksite Funda.nl heeft recentelijk een gebruikersonderzoek uitgevoerd. Hieruit blijkt dat 12% van de respondenten door de coronacrisis overweegt om de stad in te ruilen voor een dorp. Als de situatie over een jaar niet is veranderd, overweegt nog eens 5% om de stad te verlaten.

Mensen hebben meer behoefte aan voldoende leefruimte, een extra kamer, een studeerkamer en een tuin. Door de coronacrisis is ook de woon-werkafstand minder belangrijk geworden, omdat er veel meer wordt thuisgewerkt. De verwachting is dat het thuiswerken blijft, waardoor mensen nu steeds vaker buiten de stad naar een woning zoeken. Ook veel 65-plussers overwegen volgens het onderzoek om de stad te verlaten.

Particulieren kopen ook steeds vaker agrarische bedrijven

Uit een onderzoek van NVM Agrarisch & Landelijk blijkt dat te koop staande agrarische bedrijven steeds vaker worden gekocht door particulieren. Dit jaar zou het al gaan om 16% van de verkochte agrarische bedrijven. De particuliere kopers maken gebruik van het herbestemmingsplan om er te kunnen wonen. De bedrijfsgebouwen en stallen worden in veel gevallen gesloopt.

Ook buiten de stad wonen?

Overweeg jij ook om buiten de stad te gaan wonen, maar twijfel je nog? Neem dan contact met ons op. Een van onze aankoopmakelaars kan je vrijblijvend adviseren over jouw/jullie mogelijkheden en over alle voor- en nadelen van verhuizen naar een landelijke omgeving. Uiteraard kunnen we je ook alle landelijke woningen laten zien die op dit moment beschikbaar zijn en die voldoen aan jouw wensen.

Bronnen

Hoe geef jij meer waarde aan jouw huis?

Wil jij ook het meeste uit jouw huis halen? Naast koop, verkoop en taxatie geven wij ook advies over de optimalisatie van jouw huis. Wil jij daar meer over weten? Schrijf je dan nu in.