Blog
Wat doet een energetisch adviseur?

Wat doet een energetisch adviseur?

"Wat vastzit komt in beweging op weg naar vrijheid!" Naam: Inge van Duin Functie: Adviseur energetisch reinigen van woningen Bedrijf: Flow in Home Wanneer mensen een woning binnenstappen ervaren ze soms een vreemd gevoel, zonder dat hiervoor een aanwijsbare reden is. Volgens Inge van Duin van Flow in Home zou dit de verkoop van een…

Inhoudsopgave

Inge van Flow in Home
“Wat vastzit komt in beweging op weg naar vrijheid!”

Naam: Inge van Duin
Functie: Adviseur energetisch reinigen van woningen
Bedrijf: Flow in Home

Wanneer mensen een woning binnenstappen ervaren ze soms een vreemd gevoel, zonder dat hiervoor een aanwijsbare reden is. Volgens Inge van Duin van Flow in Home zou dit de verkoop van een woning negatief kunnen beïnvloeden. Als oplossing biedt zij een dienst aan waarmee woningen “energetisch” worden gereinigd. Dat klinkt niet alledaags en daarom zochten we contact met Inge om hier meer over te weten te komen.

Wat doe je precies?

”Ik reinig energetisch woningen en de directe omgeving. Dit doe ik door mij af te zonderen en vervolgens geconcentreerd contact met de betreffende woning te maken. Tijdens de contacten wordt mij veel duidelijk: ik zie wat er blokkeert. Hierna zoek ik naar oplossingen.”

Heb je een voorbeeld van een oplossing?

“In een woning die al lange tijd te koop stond, werd door mij ervaren dat de woning niet los was van de huidige eigenaren die de woning noodgedwongen moesten verkopen. Er volgden een aantal contacten en een huisbezoek samen met de huidige eigenaar. Hierbij begeleidde Flow in Home de eigenaar met het afscheid nemen van het huis. Het verdriet mocht gehoord worden en ook de dankbaarheid voor alle mooie momenten. Nadat dit een plekje had gekregen, was er ruimte voor het liefdevol verwelkomen van nieuwe mensen voor de woning. Het resultaat was, dat er binnen een aantal dagen bezichtigingen waren.”

Van wie krijg je aanvragen?

“Ik word veel gevraagd door particulieren die hun woning willen verkopen, of verhuren. Daarnaast schakelen makelaars mij in voor woningen die moeizaam worden verkocht. Ook krijg ik aanvragen van particulieren die zich niet prettig voelen in hun woning, of directe omgeving.”

Wat levert jouw aanpak op?

“Door de energetische reiniging ontstaat een nieuw gevoel van harmonie, balans en vrijheid in de woning. Dit heeft direct een positief effect voor de huidige en voor de eventuele nieuwe bewoners.”

Sommige mensen zullen sceptisch zijn, wat vind je daar van?

“Ik begrijp het dat sommige mensen sceptisch zijn. Echter als je aan mensen vraagt of zij wel eens in een huis zijn gekomen waar ze liever meteen weer weg zouden willen gaan, beaamt bijna iedereen dat. Onbewust voelen mensen dat heel goed aan. Ik ben erin getraind om dit onbewuste gevoel bij mezelf bewust te maken, om er naar te luisteren en om er mee te werken en een oplossing te vinden.”

Praktische tips van Inge

“Buiten het energetisch reinigen van de woning is het belangrijk om de woning vrij te maken van ballast. Dit doe je door de woning goed op te ruimen, door deze goed te onderhouden en te zorgen voor een prettige en liefdevolle inrichting.
En bij een eventuele verkoop: bedank de woning en geef deze vrij voor nieuwe bewoners.”

Lees ook:

Inhoudsopgave

Onno Scholten Profielfoto
Claire van der Vooren Profielfoto
Paula Couwenbergh Profielfoto

Geef jouw huis Meerwaarde, ontvang tips via onze nieuwsbrief!

Gerelateerde posts..

Prijsstijging bestaande koopwoningen neemt af

Uit cijfers van de NVM en het CBS blijkt dat de prijsstijging van bestaande koopwoningen afneemt. Volgens de cijfers van de NVM is de gemiddelde...

Koopwoningen in april 19,7 procent duurder dan een jaar eerder

Prijsontwikkeling woningmarkt Het CBS onderzoekt continu de prijsontwikkeling van bestaande koopwoningen in samenwerking met het Kadaster. Volgens de laatste resultaten van dit onderzoek waren koopwoningen...

Ontwikkeling huizenmarkt eerste kwartaal 2022: lichte daling verkoopprijs

Volgens de woningmarktcijfers van de NVM daalde de gemiddelde verkoopprijs van een bestaande woning in het eerste kwartaal van 2022 met 2,1% ten opzichte van...