Geschreven door PUUR Makelaars
op
29-04-2015

Asbestdaken verboden vanaf 2024

Verbod astbest daken

Update 4-6-2019: Het verbod op asbestdaken in 2024 / 2028 is gisteren definitief gesneuveld in de eerste kamer. Er was te weinig draagvlak in de Senaat voor het verbod. Een meerderheid van de senatoren vond het plan te duur voor huiseigenaren.

—-

Met ingang van 2024 zijn asbestdaken in Nederland verboden.

Eigenaren van gebouwen met asbestdaken moeten deze daken voor 2024 verwijderd hebben. Dit geldt alleen voor het asbesthoudend materiaal dat in direct contact staat met de buitenlucht, zoals golfplaten en dakleien.

Subsidieregeling verwijdering asbest

Eigenaren zijn zelf verantwoordelijk voor de verwijdering van het asbestmateriaal. Vanaf 1 januari 2016 komt hier een subsidieregeling voor beschikbaar.

Asbest

Asbest is een verzamelnaam voor natuurlijke mineralen die zijn opgebouwd uit hele kleine vezels. Deze vezels zijn niet met het blote oog zichtbaar. Asbest is lange tijd gebruikt als bouwmateriaal, omdat het veel goede eigenschappen heeft . De kleine vezels kunnen echter een gevaar vormen voor de gezondheid.

Meer informatie

 

Hoe geef jij meer waarde aan jouw huis?

Wil jij ook het meeste uit jouw huis halen? Naast koop, verkoop en taxatie geven wij ook advies over de optimalisatie van jouw huis. Wil jij daar meer over weten? Schrijf je dan nu in.