Geschreven door PUUR Makelaars
op
28-04-2017

Subsidieregeling verwijderen asbestdaken

Subsidie verwijderen asbestdaken

Verwijderen astbestdaken

Het verwijderen van asbest is specialistisch werk. Particulieren mogen zelf tot maximaal 35 m2 asbest(dak) verwijderen, mits het dak in goede staat is en aan voorwaarden van de gemeente wordt voldaan. Ook moet het verwijderen van asbest altijd worden gemeld bij de gemeente.

Subsidieregeling voor het verwijderen van asbestdaken

In veel gevallen is het verstandig (of zelfs verplicht) om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen voor het verwijderen van het asbest dak. Dankzij een speciale subsidieregeling zijn die kosten vaak te verminderen.

Vanaf 1 januari 2016 is namelijk de Subsidieregeling verwijderen asbestdaken beschikbaar. De subsidie bedraagt € 4,5 per m2 verwijderd astbestdak. Het maximumbedrag per adres is € 25.000. Hierbij moet het asbestdak een oppervlakte van minimaal 35 m2 hebben om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling. De regeling loopt tot 1 januari 2020.

Particulieren, bedrijven, non-profit organisaties en overheden kunnen gebruik maken van de subsidieregeling.

Aanvraagproces

Binnen een termijn van 6 maanden na het verwijderen van het asbestdak, moet een aanvraag zijn ingediend. Dit kan via de site mijn.rvo.nl.

Lees ook

 

Hoe geef jij meer waarde aan jouw huis?

Wil jij ook het meeste uit jouw huis halen? Naast koop, verkoop en taxatie geven wij ook advies over de optimalisatie van jouw huis. Wil jij daar meer over weten? Schrijf je dan nu in.