Geschreven door PUUR Makelaars
op
29-10-2013

Inbraken online in beeld

Inbraken online in beeldEen inbraak (of poging tot) in een woning is een ingrijpende gebeurtenis die veel impact heeft op de bewoners. In de strijd tegen inbraken is de politie gestart met de publicatie van een online kaart waarop globaal zichtbaar is waar is ingebroken, of waar een inbraakpoging is geweest.

De online kaart laat inbraken en inbraakpogingen zien tot drie maanden terug. Nieuwe inbraken worden elke dag toegevoegd. De gegevens zijn globaal en niet herleidbaar naar een specifiek adres. Dankzij deze kaart krijg je meer inzicht over inbraken in een specifiek gebied. Wellicht handig als je meer wilt weten over een specifieke wijk / buurt  waar je interesse in hebt.

Helaas voorkomt deze kaart niet dat er wordt ingebroken. Het maakt alleen trends zichtbaar. Het zou mooi zijn als er aan de kaart een notificatie-optie (e-mail / SMS / of een app) wordt toegevoegd, zodat je direct een melding krijgt als er bij jou in de buurt inbraken zijn geweest. Hierdoor kan je extra maatregelen nemen en ook extra alert zijn. Daarnaast vragen wij ons af of drie maanden lang genoeg is. Hierdoor zie je namelijk niet of de inbraken tot een tijdelijke golf behoren, of dat het een structureel probleem is.

  • Bekijk ook onze tips waarmee je de kans op een inbraak kunt verkleinen.

Andere misdaden in beeld

Een ander initiatief is www.misdaadkaart.nl. Deze online kaart laat meer soorten delicten zien en gaat ook verder terug in de tijd.

Meer informatie over buurten en wijken

Onze makelaars zijn specialisten en weten vrijwel alles van de buurten en wijken in de gebieden waar wij actief zijn. Zoek je een woning in jouw ideale omgeving? Neem dan contact met ons op en wij adviseren je welke wijken of buurten voldoen aan jouw wensen en eisen. Je kunt ook ons uitgebreide overzicht met buurtinformatie raadplegen.

[button link=”/contact/”]Contact[/button]

Hoe geef jij meer waarde aan jouw huis?

Wil jij ook het meeste uit jouw huis halen? Naast koop, verkoop en taxatie geven wij ook advies over de optimalisatie van jouw huis. Wil jij daar meer over weten? Schrijf je dan nu in.