Blog
The Internet of Things: 11 slimme apparaten voor...

The Internet of Things: 11 slimme apparaten voor je woning

Steeds meer apparaten zijn verbonden met internet, ofwel The Internet of things. Deze slimme apparaten wisselen (onderling) informatie uit en kunnen vaak via worden bediend met een smartphone. Denk aan lampen en zelfs deurbellen die via internet zijn te bedienen. Dat het een serieuze markt aan het worden is, laat de recente overname zien van…

Inhoudsopgave

Steeds meer apparaten zijn verbonden met internet, ofwel The Internet of things. Deze slimme apparaten wisselen (onderling) informatie uit en kunnen vaak via worden bediend met een smartphone. Denk aan lampen en zelfs deurbellen die via internet zijn te bedienen. Dat het een serieuze markt aan het worden is, laat de recente overname zien van Google. Zij kochten het bedrijf Nest Labs dat slimme thermostaten en rookmelders maakt. Er komen dus steeds meer slimme apparaten en steeds meer handige toepassingen. Om je een overzicht te geven van de mogelijkheden in jouw woning, hebben we een aantal slimme apparaten voor je op een rij gezet.

1. Slimme lampen

Internet of things: 11 slimme lampenAlle lichten in je huis bedienen via je smartphone. Niet alleen afzonderlijke lampen aan- en uitzetten, maar ook de sfeer bepalen en zo je persoonlijke lichtsysteem opzetten. Langzaam wakker worden in de morgen, of een romantische sfeer ’s avonds. Philips heeft hiervoor het lichtsysteem Philips Hue gelanceerd. Uiteraard volledig te bedienen via een smartphone. Een starter set kost in de Apple Store zo’n € 200.

2. Slimme deurbel

Slimme deurbelVia Crowdfunding (investeerders zoeken via internet) zijn er recentelijk twee slimme deurbellen met camera’s gelanceerd: de Ring en de Doorbell van SkyBell.

Als iemand aanbelt, wordt er via internet een connectie gemaakt met één of meerdere smartphones. Via een app zie je wie er voor de deur staat.

Je kunt met de bezoeker praten en foto’s maken. Op deze manier ben je altijd thuis. Te koop voor $200.

 

3. Slim deurslot

Slim deurslotNaast deurbellen kan je ook sloten bedienen met je smartphone. Handig voor diegenen die regelmatig hun sleutels verliezen. Zo is de Kwikset 925 van Kevo in staat om te communiceren met je smartphone. Bediening van dit apparaat gaat niet via internet, maar via Bluetooth. Leverbaar vanaf februari voor zo’n $219.

 

4. Slimme camera’s

Slimme cameraWebcams die communiceren via internet (IP Camera’s) zijn er in allerlei soorten en maten. Van hele simpele varianten, tot zeer geavanceerde inclusief nachtzicht en bewegingsdetectie. Bedraad, of draadloos. Natuurlijk op elk moment te raadplegen en te bedienen via je smartphone.

5. Slimme Plantenmeter

internet-of-things-plantenmeterGek op planten, maar geen groene vingers? Geen probleem, want de Koubachi Wifi Plant Sensor stuurt een signaal naar je telefoon met alle informatie over de status van je planten.

Zo weet je altijd wanneer je planten dorst hebben, of wanneer ze behoefte hebben aan mest. Er is een versie voor binnen en een voor buiten. De versie voor binnen is te koop voor zo’n € 90.

 

6. Slimme thermostaten

Slimme thermostaatSlimme thermostaten zijn hot. Veel CV-fabrikanten hebben dan ook een slimme thermostaat op de markt gebracht. Bijvoorbeeld de Nefit Easy van fabrikant Nefit, of de “losse” thermostaat van Nest Labs dat recentelijk door Google is overgenomen. Via je smartphone vraag je de status van je C.V. op. Daarnaast zijn de meeste functies ook via de smartphone te bedienen. Zo kom je altijd in een warm huis thuis. De Nefit Easy kost zo’n € 200. De thermostaat van Nest kost $249.

 

7. Slimme keukens

Slimme keukenOok in de keuken komen steeds meer slimme apparaten. Denk aan koelkasten met internetverbinding, of zelfs een slim kookeiland.

Op de elektronicabeurs CES in Las Vegas, presenteerde fabrikant Whirlpool een indrukwekkend concept : het kookeiland van de toekomst.

Via het kookblad kan je niet alleen koken, maar ook recepten zoeken op internet, het weer checken en je e-mail bekijken. Bediening gaat met je vinger of door te praten.

Als je dit wilt hebben voor in jouw keuken, moet je helaas nog even wachten. Het is niet bekend wanneer dit concept realiteit wordt.

 

8. Slimme rookmelders

Slimme rookmelderDe slimme rookmelders van Nest alarmeren je op je telefoon als er rook of koolmonoxide in je woning wordt gedetecteerd.

In combinatie met de slimme thermostaat van Nest, wordt bij een alarmering direct het gas van je gasfornuis afgesloten.

Online te koop voor $130.

 

9. Slimme energiemeters

Slimme energiemeterDe grote energieleveranciers komen met slimme meters die je inzicht geven in het verbruik van je apparaten. Zie direct hoeveel stroom je wasmachine of computer verbruikt en hoe je verbruik zich verhoudt tot het verbruik van anderen. In sommige gevallen kun je er ook apparaten mee bedienen.

10. Slimme sensoren

Slimme sensorSlimme sensorDe Quirky’s Spotter is een universele sensor die allerlei signalen oppikt en rapporteert op je mobiele telefoon. Denk hierbij aan: beweging, temperatuur, luchtvochtigheid, licht en geluid.

Je kunt zelf instellen op welk signaal de Spotter moet reageren en wanneer je een melding moet krijgen via je smartphone. De reviews van het apparaat zijn niet geweldig, maar het concept is natuurlijk wel grandioos. Te koop voor zo’n $50.

 

11. Slimme ei-opbergdoos

Slimme ei-opbergdoosEen ander slim apparaat van Quirky is de Egg Minder. Het is een doosje om eitjes in te bewaren. Het apparaat houdt de eieren in de gaten.

Middels LED’s kunt je de verse van de oude eitjes onderscheiden. Ook krijgt je een melding als de eieren bijna op zijn. De Egg minder kost rond de $40.

 

Gebruik jij zelf een slim apparaat dat je via internet bedient? Laat het hieronder weten in de comments.

Inhoudsopgave

Vanessa Kraan-Vermeer Profielfoto
Marleen Rombout Profielfoto
Jeroen Visser Profielfoto
Rutger Spiering Profielfoto

Geef jouw huis Meerwaarde, ontvang tips via onze nieuwsbrief!

Gerelateerde posts..

Slim investeren in je woning: welke verbeteringen zijn het meest rendabel?

Wanneer je nadenkt over het verbeteren van je woning, komen er tal van vragen naar boven: ‘Moet ik verhuizen of verbouwen? Welke investeringen zijn het...
Woonkamer woning

Creatieve ideeën voor meer ruimte in je woning

We hebben allemaal wel eens dat moment gehad waarop we verlangen naar meer ruimte in ons huis. Of het nu is omdat je net verhuisd...
Te koopbord PUUR* Makelaars

Vier redenen om geen aankoopmakelaar in te schakelen

Wanneer je een nieuwe woning wilt aanschaffen staat er een spannende periode voor de deur. Er zijn veel keuzes die gemaakt moeten worden. Waar wil...