Geschreven door PUUR Makelaars
op
22-06-2021

Koopwoningen opnieuw duurder

Bestaande koopwoningen waren in mei 12,9 procent duurder dan een jaar eerder. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere woningen in Nederland door het CBS en het Kadaster.

Prijsstijging bestaande woningen

Minder woningen verkocht in mei

Het Kadaster maakte tevens bekend dat het in mei 16.126 woningtransacties registreerde. Dat is 12,1 procent minder dan een jaar eerder.

De concurrentie per beschikbare woning neemt verder toe

Ook woningsite Funda.nl publiceerde cijfers over mei. “Er zijn nog steeds veel consumenten op zoek naar een woning, terwijl het aanbod afneemt. De concurrentie per beschikbare woning neemt dan ook verder toe op funda.”

Het aantal beschikbare woningen op het platform neemt met 2% af en ook het aantal zoekopdrachten daalt met 9%. Daarentegen stijgt de concurrentie onder zoekers per beschikbare woning. Het aantal contactaanvragen met een makelaar nam met 4% toe en de concurrentie per woning zelfs met 6%.

Is dit het juiste moment om te verkopen?
Wil je weten of dit het juiste moment is om jouw woning te verkopen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een gratis advies dat volledig is afgestemd op de recente ontwikkelingen in de markt en op jouw persoonlijke situatie.

Bronnen

 

Hoe geef jij meer waarde aan jouw huis?

Wil jij ook het meeste uit jouw huis halen? Naast koop, verkoop en taxatie geven wij ook advies over de optimalisatie van jouw huis. Wil jij daar meer over weten? Schrijf je dan nu in.