Geschreven door PUUR Makelaars
op
27-08-2021

Meer groen in de stad: doe mee aan het NK-tegelwippen

Tot 30 september speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Het doel van de actie is om meer groen in de stad te realiseren. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen door groen in zijn eigen (gevel)tuin.

Waarom tegelwippen?

Het weer wordt steeds extremer. Daardoor wordt het warmer en valt er ook veel meer regen, wat voor veel overlast kan zorgen. Omdat onze leefomgeving sterk is versteend kan water moeilijk weg bij hevige regenval. Daarnaast wordt een omgeving met veel stenen veel warmer dan een groene omgeving. Door je (tuin)tegels door groen te vervangen kan iedereen een steentje bijdragen om de overlast te verminderen. Nog een positief effect: onderzoek heeft uitgewezen dat een groenere leefomgeving een positief effect heeft op onze mentale gezondheid.

Veel steden doen mee

Ruim 40 gemeenten strijden tegen elkaar wie de meeste tegels kan wippen. Kijk op de site van jouw gemeente welke acties er zijn, welke regels gelden en welke ondersteuning de gemeente biedt. Zo worden in Haarlem op 4 september verschillende buurtacties georganiseerd om zoveel mogelijk tegels te wippen. Tegels kunnen op diverse plaatsen in Haarlem ingeleverd worden. Landelijk stond de teller op 27 augustus op 719.500 gewipte tegels.

Meer Info

© foto opening: Karina Amman

Hoe geef jij meer waarde aan jouw huis?

Wil jij ook het meeste uit jouw huis halen? Naast koop, verkoop en taxatie geven wij ook advies over de optimalisatie van jouw huis. Wil jij daar meer over weten? Schrijf je dan nu in.