Den Hout

Over Den Hout

Demografie

Buurtinformatie Den Hout

Buurt Den Hout is een welgestelde buurt. Blikvanger in deze buurt is het mooie stadsbos De Haarlemmerhout. De buurt beschikt over prachtige vrijstaande woningen met veel ruimte voor groen. Het is een zeer rustige en veilige buurt aan de rand van Haarlem-Zuid. Ondanks het rustieke karakter van Den Hout ligt het centrum maar op 5…

Over Den Hout

Buurt Den Hout is een welgestelde buurt. Blikvanger in deze buurt is het mooie stadsbos De Haarlemmerhout. De buurt beschikt over prachtige vrijstaande woningen met veel ruimte voor groen. Het is een zeer rustige en veilige buurt aan de rand van Haarlem-Zuid. Ondanks het rustieke karakter van Den Hout ligt het centrum maar op 5 minuten fietsen, waardoor alle voorzieningen om de hoek liggen. Daarnaast ligt de buurt naast Heemstede waardoor je ook zeer dichtbij de winkelstraten daar bent gelegen. Er zijn verschillende sportvoorzieningen in de buurt te vinden zoals de oudste voetbalclub van Nederland: De Koninklijke HFC en de tennisvereniging LTC Eindenhout.

Parkeren

Een groot deel van deze buurt is gratis parkeergebied. In een klein deel is het alleen mogelijk om te parkeren met een parkeervergunning, of via een betaalautomaat. De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn garages De Dreef en Houtplein.

Winkels

Haarlem Centrum ligt op loopafstand van buurt Den Hout. Ook zijn er enkele winkels te vinden aan de Wagenweg.

Kenmerken buurt Den Hout

Veel koopwoningen | Welgestelde buurt | Hogere inkomens | veel groen

Populair bij

Leeftijdscategorie 45-64 | 65 plussers

Te doen in de buurt

Scholen in de buurt

Vlak in de buurt

Handige links

Bekijk ook...

Buurtdemografie

Werk & Inkomen

Den Hout t.o.v. landelijk

Betaald werk (%)

67
73

Uitkeringen (aant. per 1000)

27
28

Gemiddeld inkomen

57600
36000

Samenstelling Huishoudens (%)

Den Hout t.o.v. landelijk

Eenpersoons

67
73

Zonder kinderen

28
49

Met kinderen

31
26

Woningen in Den Hout