Haarlemmerhoutkwartier

Over Haarlemmerhoutkwartier

Demografie

Buurtinformatie Haarlemmerhoutkwartier

Het Haarlemmerhoutkwartier is de meest welvarende wijk van Haarlem. De wijk beschikt over de gemiddeld duurste  huizen van de gemeente. De wijk wordt gevormd door een aantal buurten die zijn gelegen rond het prachtige stadsbos de Hout. Het Haarlemmerhoutkwartier kent een grote variëteit: van de statige buurten zoals de Bosch en Vaart tot aan de wat…

Over Haarlemmerhoutkwartier

Het Haarlemmerhoutkwartier is de meest welvarende wijk van Haarlem. De wijk beschikt over de gemiddeld duurste  huizen van de gemeente. De wijk wordt gevormd door een aantal buurten die zijn gelegen rond het prachtige stadsbos de Hout. Het Haarlemmerhoutkwartier kent een grote variëteit: van de statige buurten zoals de Bosch en Vaart tot aan de wat volksere buurten zoals de Rozenprieel. De omgeving en opzet van de buurten is zeer groen en open waardoor het heerlijk rustig wonen is. Daarnaast ligt het zeer dicht bij het centrum van Haarlem waardoor alle voorzieningen in de buurt zitten.

In de wijk is er veel plek voor sportvoorzieningen. Zo is er naast de Hout de oudste voetbalclub van Nederland te vinden, Koninklijke HFC, en is er een tennisvereniging.

Het Haarlemmerhoutkwartier is uitermate goed gelegen ten opzichte van de Haarlemse binnenstad en de uitvalswegen. In gemiddeld 5 minuten kan je al in het centrum zijn en met 10 minuten kan je al via de N205 op de A9 rijden richting Amsterdam of Utrecht.

Kenmerken Haarlemmerhoutkwartier

Variëteit| Bereikbaarheid| Statig |

Populair bij

  • Gezinnen

Te doen in de buurt

Scholen

In de directe omgeving

  • Haarlem Centrum
  • Bloemendaal aan zee
  • Zandvoort aan zee

Bekijk ook...

Werk & Inkomen

Haarlemmerhoutkwartier t.o.v. landelijk

Betaald werk (%)

-
73

Uitkeringen (aant. per 1000)

-
28

Gemiddeld inkomen

-
36000

Samenstelling Huishoudens (%)

Haarlemmerhoutkwartier t.o.v. landelijk

Eenpersoons

-
73

Zonder kinderen

-
49

Met kinderen

-
26

Woningen in Haarlemmerhoutkwartier