Kleine Hout

Over Kleine Hout

Demografie

Buurtinformatie Kleine Hout

Ongeveer de helft van de woningen in deze buurt zijn voor 1930 gebouwd. Het overige deel van de woningen zijn vooral nieuwbouwwoningen. Door nieuwbouw op het voormalige terrein van het Spaarne Ziekenhuis, zijn er veel nieuwe mensen in de buurt komen wonen. De nieuwbouw is mooi gelegen aan het Spaarne en beschikt ook nog over…

Over Kleine Hout

Ongeveer de helft van de woningen in deze buurt zijn voor 1930 gebouwd. Het overige deel van de woningen zijn vooral nieuwbouwwoningen. Door nieuwbouw op het voormalige terrein van het Spaarne Ziekenhuis, zijn er veel nieuwe mensen in de buurt komen wonen. De nieuwbouw is mooi gelegen aan het Spaarne en beschikt ook nog over authentieke details zoals de verbouwde Mariastichting. De buurt is prachtig gelegen rondom het oude stadspark de Hout. Hier kun je heerlijk wandelen en sporten maar er zijn ook in de zomer verschillende festivals.

Parkeren

Parkeren in deze buurt kan met een parkeervergunning, of via betaald parkeren. Ook is het mogelijk om te parkeren in de parkeergarage onder het Carlton Square Hotel aan het Houtplein.

Winkels

Haarlem Centrum ligt op loopafstand van deze buurt.

Kenmerken buurt Kleine Hout

Welvarende buurt | Jaren 30 woningen | Veel nieuwbouw

Populair bij

Ouderen | Alleenstaanden

Te doen in de buurt

Vlak in de buurt

Handige links

Bekijk ook...

Buurtdemografie

Werk & Inkomen

Kleine Hout t.o.v. landelijk

Betaald werk (%)

79
73

Uitkeringen (aant. per 1000)

5
28

Gemiddeld inkomen

41300
36000

Samenstelling Huishoudens (%)

Kleine Hout t.o.v. landelijk

Eenpersoons

79
73

Zonder kinderen

29
49

Met kinderen

21
26

Woningen in Kleine Hout