Rozenprieel

Over Rozenprieel

Demografie

Buurtinformatie Rozenprieel

De naam van de buurt Rozenprieel gaat terug naar de zeventiende eeuw. Het was toen landbouwgebied dat werd gehuurd door tuinders. Aan het einde van de negentiende eeuw werd het gebied verkocht als bouwgrond, waarna de buurt ontstond. Een aantal straten in de buurt zijn herleidbaar naar dit verleden, zoals de Tulpenstraat, De Klaverstraat en…

Over Rozenprieel

De naam van de buurt Rozenprieel gaat terug naar de zeventiende eeuw. Het was toen landbouwgebied dat werd gehuurd door tuinders. Aan het einde van de negentiende eeuw werd het gebied verkocht als bouwgrond, waarna de buurt ontstond. Een aantal straten in de buurt zijn herleidbaar naar dit verleden, zoals de Tulpenstraat, De Klaverstraat en de Rozenprieelstraat. In de jaren 80 van de vorige eeuw zijn er veel woningen gesloopt en vervangen door nieuwbouwwoningen. Ook zijn veel woningen in die periode gerenoveerd. De laatste jaren is er een verschuiving in bewoners te zien omdat ook deze wijk steeds populairder wordt. De buurt is gelegen in een mooie omgeving met zowel het Spaarne en het stadspark de Hout om de hoek.

Via de naastgelegen N205 zit je met de auto al binnen 5 minuten op de A9 richting Amsterdam of Utrecht. Aan de Rustenburgerlaan stoppen meerdere bussen die richting Amsterdam-Zuid rijden.

Parkeren

Bewoners van deze buurt kunnen een parkeervergunning aanvragen bij de Gemeente Haarlem. Daarnaast zijn er diverse betaalde parkeerhavens. In de nabije omgeving zijn twee parkeergarages te vinden: parkeergarage Houtplein en parkeergarage De Kamp.

Winkels

In de buurt is een kleine Vomar. Haarlem Centrum ligt op loopafstand.

Kenmerken buurt Rozenprieel

Veel boven – en benedenwoningen | veel bebouwing | veel eenpersoonshuishoudens

Populair bij

Starters | Leeftijdscategorie 20-44

Te doen in de buurt

Scholen in de buurt

Vlak in de buurt

Handige links

Bekijk ook...

Buurtdemografie

Werk & Inkomen

Rozenprieel t.o.v. landelijk

Betaald werk (%)

73
73

Uitkeringen (aant. per 1000)

69
28

Gemiddeld inkomen

29100
36000

Samenstelling Huishoudens (%)

Rozenprieel t.o.v. landelijk

Eenpersoons

73
73

Zonder kinderen

22
49

Met kinderen

22
26

Woningen in Rozenprieel