Oosterduin

Over Oosterduin

Demografie

Buurtinformatie Oosterduin

De dunbevolkte buurt Oosterduin ligt in het zuidwesten van Haarlem en grenst aan Aerdenhout. Het is een welvarende buurt met relatief dure woningen. De buurt heeft een lage bebouwingsgraad. Qua inwoners is het een van de kleinste buurten van Haarlem. Qua oppervlakte is het een middelgrootte buurt. De mensen die in deze buurt wonen, blijven…

Over Oosterduin

De dunbevolkte buurt Oosterduin ligt in het zuidwesten van Haarlem en grenst aan Aerdenhout. Het is een welvarende buurt met relatief dure woningen. De buurt heeft een lage bebouwingsgraad. Qua inwoners is het een van de kleinste buurten van Haarlem. Qua oppervlakte is het een middelgrootte buurt. De mensen die in deze buurt wonen, blijven er gemiddeld erg lang wonen: bijna 15 jaar. De buurt kent hele mooie groene en ruime straten met meer dan genoeg ruimte voor parkeren. De woningvoorraad van Oosterduin is een mengelmoes van twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande huizen en rijtjeswoningen. De buurt beschikt over verschillende sportvoorzieningen zoals een voetbalclub en een groot fitness centrum. Op fietsafstand is de Fablo tennishal gelegen.

De buurt is gelegen langs de Randweg waardoor je erg snel met de auto bij het centrum of bij overige uitvalswegen kan zijn. Vanwege de ligging tegen Aerdenhout kun je ook heel gemakkelijk in de zomer op de fiets naar het strand gaan.

Kenmerken Oosterduin

Eengezinswoningen | Welvarend | Lage bebouwingsgraad

Populair bij

65-plussers | mensen van middelbare leeftijd

Te doen in de buurt

Vlak in de buurt

Scholen

Handige links

Bekijk ook...

Buurtdemografie

Werk & Inkomen

Oosterduin t.o.v. landelijk

Betaald werk (%)

76
73

Uitkeringen (aant. per 1000)

-
28

Gemiddeld inkomen

41700
36000

Samenstelling Huishoudens (%)

Oosterduin t.o.v. landelijk

Eenpersoons

76
73

Zonder kinderen

40
49

Met kinderen

32
26

Woningen in Oosterduin