Bomenbuurt

Over Bomenbuurt

Demografie

Buurtinformatie Bomenbuurt

In de Haarlemse Bomenbuurt zijn hoofdzakelijk koopwoningen te vinden. De meeste woningen zijn eengezinswoningen die zijn gebouwd in de laatste twintig jaar voor de Tweede Wereldoorlog. De Bomenbuurt is de laatste jaren steeds populairder geworden en nu ook nog steeds zeer gewild.  Met de mooie brede lanen en royale woningen is het een optimale woonwijk voor…

Over Bomenbuurt

In de Haarlemse Bomenbuurt zijn hoofdzakelijk koopwoningen te vinden. De meeste woningen zijn eengezinswoningen die zijn gebouwd in de laatste twintig jaar voor de Tweede Wereldoorlog. De Bomenbuurt is de laatste jaren steeds populairder geworden en nu ook nog steeds zeer gewild.  Met de mooie brede lanen en royale woningen is het een optimale woonwijk voor gezinnen. Het is daarnaast ook een zeer veilige en sociale buurt met genoeg speelplaatsen voor kinderen. Het station  Haarlem Centraal ligt op nog geen 10 minuten fietsen en met de Randweg om de hoek bent u met de auto ook overal in no-time.

Parkeren

In een groot deel van deze buurt is het vrij parkeren. Een klein deel valt onder parkeerzone C van de Gemeente Haarlem. Voor dit gebied is een parkeervergunning nodig.

Winkels

In de Bomenbuurt zijn in de Stuyvesantstraat een paar winkels te vinden, waaronder een supermarkt. Buiten de buurt, maar op loopafstand ligt winkelstraat Generaal Cronjéstraat met aan het Soendaplein een grote Albert Heijn.

Kenmerken Bomenbuurt Haarlem

Kinderrijk | veel groen | hoge bevolkingsdichtheid | vooroorlogse woningen | laagbouw | veilig

Populair bij

Gezinnen met kinderen

Te doen in de buurt

Scholen in de buurt

Vlak in de buurt

Handige links

Bekijk ook...

Buurtdemografie

Werk & Inkomen

Bomenbuurt t.o.v. landelijk

Betaald werk (%)

80
73

Uitkeringen (aant. per 1000)

21
28

Gemiddeld inkomen

35300
36000

Samenstelling Huishoudens (%)

Bomenbuurt t.o.v. landelijk

Eenpersoons

80
73

Zonder kinderen

27
49

Met kinderen

44
26

Woningen in Bomenbuurt