Kleverparkbuurt

Over Kleverparkbuurt

Demografie

Buurtinformatie Kleverparkbuurt

De Kleverparkbuurt is een buurt met veel jaren karakteristieke 30 woningen. Er wonen relatief veel mensen met hoge inkomens. Volgens wijkraad Kleverpark valt het voormalig Deoterrein onder de Kleverparkbuurt en het Ripperdaterrein onder de Frans Halsbuurt. De buurt is ruim opgezet met veel ruimte voor groen waardoor het ook erg populair is bij gezinnen. In…

Over Kleverparkbuurt

De Kleverparkbuurt is een buurt met veel jaren karakteristieke 30 woningen. Er wonen relatief veel mensen met hoge inkomens. Volgens wijkraad Kleverpark valt het voormalig Deoterrein onder de Kleverparkbuurt en het Ripperdaterrein onder de Frans Halsbuurt. De buurt is ruim opgezet met veel ruimte voor groen waardoor het ook erg populair is bij gezinnen. In de buurt zijn veel statige jaren ’30 woningen te vinden met doorgaans veel authentieke details. de buurt is een zeer sociale omgeving met veel gezinnen.

Door de ligging naast het centrum ben je al in een paar minuten fietsen bij het station Haarlem Centraal. Daarnaast rijden er ook genoeg bussen rond die bij meerdere haltes verspreid over de wijk stoppen.

Parkeren

Een deel van de Kleverparkbuurt is betaald parkeergebied. Bij de Gemeente Haarlem kan een vergunning worden aangevraagd.

Winkels

Er zijn veel in de buurt. Bijvoorbeeld in Winkelcentrum Kleverpark aan de Kleverparkweg. Daarnaast zijn er diverse winkels te vinden aan de Sanpoorterstraat. Aan de Meester Cornelisstraat is een DekaMarkt gevestigd. Verder ligt de Kleverparkbuurt op loopafstand van Haarlem Centrum. Ook de winkels aan de Generaal Cronjéstraat liggen vlak in de buurt.

Kenmerken Kleverparkbuurt

Jaren-30 woningen | Hoge inkomens | Honkvaste bewoners

Populair bij

Gezinnen

Te doen in de buurt

Scholen in de buurt

Vlak in de buurt

Handige links

Bekijk ook...

Buurtdemografie

Werk & Inkomen

Kleverparkbuurt t.o.v. landelijk

Betaald werk (%)

78
73

Uitkeringen (aant. per 1000)

10
28

Gemiddeld inkomen

40800
36000

Samenstelling Huishoudens (%)

Kleverparkbuurt t.o.v. landelijk

Eenpersoons

78
73

Zonder kinderen

27
49

Met kinderen

36
26

Woningen in Kleverparkbuurt