Overdelft

Over Overdelft

Demografie

Buurtinformatie Overdelft

De Haarlemse buurt Overdelft is met ongeveer 1.000 inwoners een van de kleinste buurten van Haarlem. Je vindt deze buurt ingeklemd tussen de Westelijke Randweg, de spoorbaan Haarlem Alkmaar, de Kleverlaan en het riviertje de Delft. Omdat de buurt afgelegen ligt, wordt het ook wel De Krim genoemd. De woningvoorraad van deze wijk bestaat bijna alleen…

Over Overdelft

De Haarlemse buurt Overdelft is met ongeveer 1.000 inwoners een van de kleinste buurten van Haarlem. Je vindt deze buurt ingeklemd tussen de Westelijke Randweg, de spoorbaan Haarlem Alkmaar, de Kleverlaan en het riviertje de Delft. Omdat de buurt afgelegen ligt, wordt het ook wel De Krim genoemd. De woningvoorraad van deze wijk bestaat bijna alleen maar uit jaren ’60 rijtjeswoning. De wijk is zeer ruim opgezet met ruim voldoende parkeergelegenheid.

Naast de buurt ligt het grote Pim Mulier sportcomplex met onder andere een voetbal- en een tennisvereniging. Aan de rand van de wijk is een middelbare school gelegen, het Mendelcollege, en aan de overkant van de Delftlaan en in Bloemendaal zijn meerdere basisscholen te vinden.

Het treinstation Bloemendaal ligt direct aan de rand van de wijk waardoor je heel gemakkelijk met het openbaar vervoer kan rond reizen. Met de auto kun je via de Delftlaan gemakkelijk naar het centrum of de uitvalswegen reizen.

Kenmerken van Overdelft

Rustig | Veel groen | eengezinswoningen | sportaccommodaties | welvarend

Populair bij

Mensen van middelbare leeftijd | Senioren

Te doen in de buurt

Scholen

Vlak in de buurt

Handige links

Bekijk ook...

Buurtdemografie

Werk & Inkomen

Overdelft t.o.v. landelijk

Betaald werk (%)

75
73

Uitkeringen (aant. per 1000)

-
28

Gemiddeld inkomen

41400
36000

Samenstelling Huishoudens (%)

Overdelft t.o.v. landelijk

Eenpersoons

75
73

Zonder kinderen

30
49

Met kinderen

35
26

Woningen in Overdelft