Planetenwijk

Over Planetenwijk

Demografie

Buurtinformatie Planetenwijk

Buurt Planetenwijk in Haarlem valt in de top tien van de grootste buurten van Haarlem. Je vindt in deze buurt vooral koopwoningen. Het grootste deel van deze woningen is gebouwd in de jaren 30 van de vorige eeuw, dit zijn hoofdzakelijk eengezinswoningen. De buurt beschikt over ruime, breed opgezette straten, waardoor het een aantrekkelijke buurt…

Over Planetenwijk

Buurt Planetenwijk in Haarlem valt in de top tien van de grootste buurten van Haarlem. Je vindt in deze buurt vooral koopwoningen. Het grootste deel van deze woningen is gebouwd in de jaren 30 van de vorige eeuw, dit zijn hoofdzakelijk eengezinswoningen. De buurt beschikt over ruime, breed opgezette straten, waardoor het een aantrekkelijke buurt is voor gezinnen. Er is veel ruimte voor groen met bijvoorbeeld het Zaanenpark om de hoek. Door de nabijheid van de Randweg ben je snel in het centrum van Haarlem of bij de belangrijkere uitvalswegen.

Parkeren

In vrijwel de gehele buurt is het vrij parkeren.

Winkels

Aan de Rijkstraatweg zijn twee supermarkten te vinden (Dekamarkt). Daarnaast is vlakbij het Soendaplein met een grote Albert Heijn. In de wijken zijn veel jaren 20′ en 30′ woningen te vinden met veel groen in de omgeving. Door de ligging zit je in no-time in het centrum van Haarlem of bij het strand. daarnaast zijn er meerdere ov-haltes om naar het centrum te gaan.

Kenmerken buurt Planetenwijk

Eengezinswoningen | Vooroorlogse buurt | jaren-30 en jaren-20 woningen

Populair bij

Gezinnen met kinderen

Te doen in de buurt

Scholen in de buurt

Niet in de buurt zelf, maar wel vlakbij:

Vlak in de buurt

  • Noorder Sportpark
  • Schoterbos

Bekijk ook...

Buurtdemografie

Werk & Inkomen

Planetenwijk t.o.v. landelijk

Betaald werk (%)

80
73

Uitkeringen (aant. per 1000)

16
28

Gemiddeld inkomen

37100
36000

Samenstelling Huishoudens (%)

Planetenwijk t.o.v. landelijk

Eenpersoons

80
73

Zonder kinderen

26
49

Met kinderen

46
26

Woningen in Planetenwijk