Geschreven door PUUR Makelaars
op
23-04-2019

Wandelkaart Brediuskwartier Bussum

In Bussum vind je het Brediuskwartier. Deze prachtige wijk is in het begin van de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw ontwikkeld. Het is een wijk met veel historie. De huizen zijn veelal gebouwd door bekende architecten. Het is nu mogelijk om deze wijk te ontdekken op basis van een unieke wandelkaart. De kaart is met ondersteuning van PUUR* Makelaars Bussum gemaakt door 100 jaar Bredius en Historische Kring Bussum. De foto’s zijn gemaakt door Gijs Vorstman.

Wandelkaart Brediuskwartier

Wandelkaart Brediuskwartier Bussum

Wandelkaart Brediuskwartier Bussum

 
Je kunt de wandelkaart ook in PDF-formaat downloaden.

[button link=”https://puurmakelaars.nl/wp-content/uploads/2019/04/Wandelkaart-Brediuskwartier-Bussum-web.pdf”]Download[/button]
 

Geschiedenis Brediuskwartier

Kenmerkend aan deze buurt zijn de aangelegde parken langs de diep uitgegraven vaarten van de zandafgravingen. Het Brediuskwartier was bestemd voor een gemengde doelgroep van welgestelden, middenstanders en (de beter betaalde) arbeiders en heeft hierdoor zowel kenmerken van een villapark als van een tuindorp. Het wordt genoemd als één van de gaafste en kwalitatief hoogstaande voorbeelden van een complete woonwijk, deels in Amsterdamse School-stijl.

Bron: Wikipedia

 

Hoe geef jij meer waarde aan jouw huis?

Wil jij ook het meeste uit jouw huis halen? Naast koop, verkoop en taxatie geven wij ook advies over de optimalisatie van jouw huis. Wil jij daar meer over weten? Schrijf je dan nu in.