Blog
Gastblog: check je hypotheek

Gastblog: check je hypotheek

Het zal je niet zijn ontgaan dat de rentestand historisch laag is. Dat is goed nieuws voor iedereen die nu op het punt staat om een nieuwe hypotheek af te sluiten. Maar ook als je al een hypotheek hebt, zijn er veel mogelijkheden om slim gebruik te maken van de lage rentestand. Dit kan door…

Inhoudsopgave

Gastblog: check je hypotheek

Het zal je niet zijn ontgaan dat de rentestand historisch laag is. Dat is goed nieuws voor iedereen die nu op het punt staat om een nieuwe hypotheek af te sluiten. Maar ook als je al een hypotheek hebt, zijn er veel mogelijkheden om slim gebruik te maken van de lage rentestand. Dit kan door je hypotheek over te sluiten, of door rentemiddeling. Het loont dus de moeite om uit te (laten) zoeken of je kunt besparen op je maandlasten.

Hypotheek oversluiten

Dit jaar zal voor een grote groep mensen de rentevaste periode van 10 jaar aflopen. In veel gevallen is het voor die mensen interessant om de oude hypotheek over te sluiten naar een nieuwe hypotheek. Dit kan een forse besparing op de maandlasten opleveren.

Ook als je rentevaste periode nog niet is afgelopen kan het interessant zijn om je hypotheek over te sluiten. Bijvoorbeeld door de lage rentestand, maar ook als je persoonlijke situatie is veranderd, of als je liever een andere hypotheekvorm wilt.

Rentemiddeling

Is je rentevaste periode nog niet afgelopen? Controleer dan of je hypotheekverstrekker rentemiddeling biedt.  Bij rentemiddeling krijg je een nieuwe rentevaste periode, waarbij je huidige rente wordt gemiddeld met de actuele rente. Bij rentemiddeling moet je wel boeterente betalen, maar die kan worden verrekend met de nieuwe rente.

Het is alleen mogelijk om rentemiddeling bij je eigen hypotheekverstrekker te regelen. Let wel: nog niet alle hypotheekaanbieders bieden rentemiddeling, maar het worden er wel steeds meer.

Check je hypotheek en bespaar op je maandlasten

Heb je al een aantal jaar een hypotheek, of loopt je rentevaste periode binnenkort af? Onderzoek dan of je kunt besparen op je maandlasten! Vind je dit te ingewikkeld? Maak dan gebruik van onze gratis hypotheek oversluitscan.

 
Victor van Son

Dit gastblog is geschreven door: Victor van Son

Erkend hypotheekadviseur / partner
De Hypotheekshop Haarlem Centrum

Inhoudsopgave

Mariken van den Berg Profielfoto
Suzanne Kebsch Profielfoto
Vanessa Kraan-Vermeer Profielfoto
Olaf Severijnse Profielfoto

Geef jouw huis Meerwaarde, ontvang tips via onze nieuwsbrief!

Gerelateerde posts..