Blog
Geef je interieur vorm met tips van professionals

Geef je interieur vorm met tips van professionals

Om van je interieur een echte droomplek te maken is soms wat hulp van professionals nodig. Veel mensen schakelen daarom een interieurontwerper in. Wij zijn nieuwsgierig hoe zoiets in zijn werk gaat en zoeken contact met Julia de Jong van Choc Studio. Welke tips heeft zij voor ons? Wat doen jullie precies? "Choc Studio ontwerpt…

Inhoudsopgave

Interieur tips

Om van je interieur een echte droomplek te maken is soms wat hulp van professionals nodig. Veel mensen schakelen daarom een interieurontwerper in. Wij zijn nieuwsgierig hoe zoiets in zijn werk gaat en zoeken contact met Julia de Jong van Choc Studio. Welke tips heeft zij voor ons?

Wat doen jullie precies?

“Choc Studio ontwerpt en realiseert interieurs. Kort gezegd richten wij woningen in, waarbij we gedurende dit proces de opdrachtgever zoveel mogelijk proberen te ontzorgen.”

Hoe pakken jullie het aan?

Of het nu om nieuwbouw, verbouw of bestaande bouw gaat, wij pakken de realisatie van een nieuw interieur van kop tot staart aan. Allereerst ontwerpen we het interieur – volledig in 3D. Hierna brengen we de noodzakelijke werkzaamheden en partijen in kaart. Vervolgens zoeken we alle benodigde woonproducten uit en zorgen we er voor dat deze producten op het juiste moment en op de juiste plaats geleverd en geïnstalleerd worden. Bovendien zijn wij gedurende dit hele traject het aanspreekpunt voor de diverse betrokken partijen, zodat het proces voor de opdrachtgever zo helder en soepel mogelijk verloopt.”

Van gedateerde woning naar modern design

Na de aankoop van een riante, maar qua inrichting behoorlijk gedateerde woning in Overveen, klopte de toekomstige bewoner bij Choc Studio aan. Aangezien hij voor zijn werk veel in het buitenland verbleef, zag hij geen mogelijkheid om het interieur van de woning zelf aan te pakken. Daarbij gaf hij aan ook geen zicht te hebben op interieurinrichting. Wij hebben als eerste zijn woonwensen vertaald in een aantal ontwerpen. Hieruit is vervolgens het definitieve interieurontwerp ontstaan.
3d ontwerp interieur
Op basis van dit ontwerp is alles is aangepakt: de vloeren, de muren, de verlichting, er is een scheidingswand gekomen met een open haard en alle meubels zijn nieuw geplaatst. Er was een strakke deadline van één maand. In dit tijdsbestek is onder leiding van Choc Studio de hele boel verbouwd en konden de bewoners hun nieuwe woning betrekken. Het resultaat is gepubliceerd in Stijlvol Wonen najaar 2016.
 

Interieur voor en naLinks: de oude situatie en rechts de nieuwe situatie

Jullie signature is “Luxe Italiaans Design” wat is dat?

Ons signatuur is eigenlijk ‘modern chic’. Dat wil zeggen dat wij houden van modern vormgegeven interieurs met een luxe inslag. Niet minimalistisch, maar elegant, slim vormgegeven en comfortabel. Veel woonproducten die uit Italië komen, voldoen hieraan. Vandaar onze voorkeur voor Italiaans Design.

Hoe ziet jouw ideale woonkamer er uit?

Luxe en comfortabel: daar waar je wilt vertoeven. Dus idealiter een lekkere (hoek)bank, een warm vloerkleed, veel kussens, een grote en daarmee praktische salontafel, opbergruimte, voldoende (sfeer)verlichting en als het even kan een haardvuur in de buurt. Geborgenheid creëer je met de juiste raambekleding en spanning door bijvoorbeeld een mooi behang of kunst aan de muur. Vaak zorgen planten en/of bloemen voor de finishing touch.

Waar halen jullie je inspiratie vandaan?

Op interieurbeurzen, tijdens stedentrips, (online) woonmagazines en social media als Instagram.

Wat is de trend in interieurontwerp voor particuliere woningen?

“Warme stoffen en kleuren – vooral de stof velours zie je nu overal in kleuren als oud roze, groen en blauw. Ook messing en goud in het interieur, is een trend die al een aantal jaren domineert. Echt hot is luxe behang: de mogelijkheden op dit gebied worden dan ook steeds verrassender en innovatiever.”

“Wees niet bang om in grote woonproducten te denken”

En wat kan echt niet meer?

“Goedkoop gemaakte massaproductiemeubelen uit lage lonen landen. Slecht voor mens en milieu en een aanslag op je interieur, want vaak echt niet mooi.”

Hoe kan je meubels en kleuren matchen. Waar begin je?

“Als je er geen oog voor hebt: schakel een professional in. Dat scheelt vaak veel tijd, frustratie en verkeerde aankopen, waardoor een goede interieurspecialist zichzelf weer terug verdient. Choc Studio heeft bijvoorbeeld alle materialen, kleurstalen en woonproducten in huis, waardoor onze opdrachtgever niet met staaltje A naar winkel B hoeft te gaan om te bekijken of de verschillende kleuren, materialen en meubelen met elkaar matchen.”

Heb je tips voor mensen die klein wonen?

“Wees niet bang om in grote woonproducten te denken: liever een beperkt aantal grotere items dan heel veel kleintjes. Juist dat laatste maakt dat een woning nog kleiner aanvoelt.”

Als je zelf aan de slag wilt, hoe kan je dan het beste beginnen?

“Internet is tegenwoordig een walhalla voor interieurinspiratie. Maar laat je niet gek maken door wat je allemaal ziet. Je kunt niet alles wat je mooi vindt in één interieur stoppen. Kies voor een duidelijke stijl. En als dat eenmaal gedaan hebt, dan zeggen wij: durf te doen!”

Meer infomatie: website Choc Studio

Inhoudsopgave

Wendy M. Veldhuis Profielfoto
Olaf Severijnse Profielfoto
Ralf B. Van Schagen Profielfoto

Geef jouw huis Meerwaarde, ontvang tips via onze nieuwsbrief!

Gerelateerde posts..

Slim investeren in je woning: welke verbeteringen zijn het meest rendabel?

Wanneer je nadenkt over het verbeteren van je woning, komen er tal van vragen naar boven: ‘Moet ik verhuizen of verbouwen? Welke investeringen zijn het...
Woonkamer woning

Creatieve ideeën voor meer ruimte in je woning

We hebben allemaal wel eens dat moment gehad waarop we verlangen naar meer ruimte in ons huis. Of het nu is omdat je net verhuisd...
Te koopbord PUUR* Makelaars

Vier redenen om geen aankoopmakelaar in te schakelen

Wanneer je een nieuwe woning wilt aanschaffen staat er een spannende periode voor de deur. Er zijn veel keuzes die gemaakt moeten worden. Waar wil...