Blog
Tijdelijk je huis verhuren wordt makkelijker

Tijdelijk je huis verhuren wordt makkelijker

In sommige gevallen wil je als huiseigenaar je woning tijdelijk verhuren. Bijvoorbeeld als je een nieuwe woning hebt gekocht, maar als je huidige woning nog niet is verkocht. Er is een nieuw wetsvoorstel aangenomen, waardoor het makkelijker wordt om woningen voor een bepaalde korte tijd te verhuren. Tijdelijk je huis verhuren Het verhuren van een…

Inhoudsopgave

Je huis tijdelijk verhuren

In sommige gevallen wil je als huiseigenaar je woning tijdelijk verhuren. Bijvoorbeeld als je een nieuwe woning hebt gekocht, maar als je huidige woning nog niet is verkocht. Er is een nieuw wetsvoorstel aangenomen, waardoor het makkelijker wordt om woningen voor een bepaalde korte tijd te verhuren.

Tijdelijk je huis verhuren

Het verhuren van een woning voor korte tijd was altijd lastig in verband met strenge regels rondom de bescherming van huurders. Er is echter een nieuw wetsvoorstel aangenomen waardoor het mogelijk wordt om tijdelijke korte huurovereenkomsten te sluiten. Is de huurperiode afgelopen, dan zal de huurder moeten vertrekken.

Huurovereenkomst bepaalde korte tijd voor zelfstandige woningen

Dankzij de nieuwe wet mag voor een zelfstandige woning een huurovereenkomst af worden gesloten voor maximaal twee jaar.

Volgens de wet is een zelfstandige woning een woning met eigen toegang en eigen keuken en eigen toilet. Bijvoorbeeld een appartement, een eengezinswoning en appartementen.

Huurovereenkomst bepaalde korte tijd voor onzelfstandige woningen

Wie een onzelfstandige woning tijdelijk wil verhuren kan volgens de nieuwe wet een huurovereenkomst afsluiten voor maximaal vijf jaar.

Volgens de wet is een onzelfstandige woning een woning met een gedeelde toegang of gedeelde kamers. Bijvoorbeeld een kamer in een studentenhuis, of een hospitakamer.

Huurovereenkomst beëindigen

Voor het beëindigen van de huurovereenkomst hoeft de verhuurder niet op te zeggen. De verhuurder moet de huurder wel tijdig waarschuwen voor het einde van de huurovereenkomst. Als dat wordt nagelaten, dan eindigt de huurovereenkomst niet.

Wordt de huurovereenkomst voortgezet na de afgesproken periode, dan zal er automatisch een huurovereenkomst ontstaan voor onbepaalde tijd.

De nieuwe wet is wel aangenomen maar nog niet in werking getreden. Naar verwachting gaat dat pas in juli 2016 gebeuren.

Wil je meer informatie over verhuur van je woning, kijk dan ook eens op onze verhuursite: Puur verhuur en beheer.

Bronnen

Inhoudsopgave

Wendy M. Veldhuis Profielfoto
Olaf Severijnse Profielfoto
Ralf B. Van Schagen Profielfoto

Geef jouw huis Meerwaarde, ontvang tips via onze nieuwsbrief!

Gerelateerde posts..

Slim investeren in je woning: welke verbeteringen zijn het meest rendabel?

Wanneer je nadenkt over het verbeteren van je woning, komen er tal van vragen naar boven: ‘Moet ik verhuizen of verbouwen? Welke investeringen zijn het...
Woonkamer woning

Creatieve ideeën voor meer ruimte in je woning

We hebben allemaal wel eens dat moment gehad waarop we verlangen naar meer ruimte in ons huis. Of het nu is omdat je net verhuisd...
Te koopbord PUUR* Makelaars

Vier redenen om geen aankoopmakelaar in te schakelen

Wanneer je een nieuwe woning wilt aanschaffen staat er een spannende periode voor de deur. Er zijn veel keuzes die gemaakt moeten worden. Waar wil...