Geschreven door {mb_post_schrijver}
op
20-09-2016

Wil jij ook op jouw maandlasten besparen?


VerkochtRecentelijk is een woning in jouw buurt verkocht door PUUR* Makelaars. Misschien ben je heel tevreden en denk je zelf absoluut niet aan verhuizen, maar waarschijnlijk ben je wel nieuwsgierig geworden. En dat is terecht, want veel huiseigenaren kunnen flink besparen op hun maandlasten. En hier hoef je niet voor te verhuizen! We geven je graag wat tips.

Grote voordelen door de huidige woningmarkt en de lage rentestand

Door de grote vraag op de huizenmarkt stijgen de prijzen van woningen sterk. Daarnaast is de rentestand historisch laag, wat ook voor veel huiseigenaren voordelen met zich meebrengt. Wij hebben een aantal scenario’s voor je op een rij gezet met mogelijke voordelen:

Voordelen omdat je woning meer waard is geworden

Als je al enige jaren geleden je woning hebt gekocht, kan het zijn dat de huidige marktwaarde fors hoger is ten opzichte van je hypotheekschuld. Hierdoor is het mogelijk om op de rente van je huidige geldverstrekker een korting te vragen als je de hogere marktwaarde kan aantonen door een nieuw taxatierapport.

Met een taxatierapport toon je namelijk aan dat je een betere klant bent geworden voor de geldverstrekker. De geldverstrekker loopt immers bij gedwongen verkoop minder kans dat hij het uitgeleende geld niet terug krijgt. Als dit het geval is, kan de geldverstrekker je dus in een lagere risicoklasse plaatsen. Dit voordeel kan soms oplopen tot een 0,50% lagere rente.

Voordelen op je huidige hypotheek door rentemiddeling

Inmiddels hebben veel geldverstrekkers rentemiddeling geïntroduceerd. Bij rentemiddeling middelt de bank de rente die je nu betaalt met de actuele marktrente. Ze nemen de rente die ze van jou tegoed hebben en verdelen die over de nieuwe periode. Er wordt hiervoor gekeken naar hoe lang jouw periode nog loopt en wat je nu betaalt.

Rentemiddeling op zich geeft niet altijd een groot voordeel, echter in combinatie met het aantonen van de huidige marktwaarde middels het taxatierapport levert dit bij sommige geldverstrekkers een grote plus, tegen beperkte kosten.

Voordelen door je Hypotheek over te sluiten

Als je bank geen rentemiddeling mogelijk maakt, dan kan het wel aantrekkelijk zijn om eens te laten doorrekenen wat de rest van de markt je kan bieden. Wellicht is het oversluiten van je hypotheek een beter alternatief en profiteer je daardoor direct van de huidige lage rentestanden. Door de huidige hogere marktwaardes is oversluiten van een hypotheek vaak makkelijk te realiseren.

Voordelen bij een verbouwing

Dankzij alle ontwikkelingen, wordt ook het financieren van een lang gekoesterde verbouwing steeds makkelijker. Daarnaast wordt een verbouwing ook steeds betaalbaarder dankzij de zeer lage rente standen.

Voordelen bij verhuizing

Bij een verhuizing kan je vaak direct profiteren van de lage rentestand als je een nieuwe hypotheek afsluit. In veel gevallen zijn de nieuwe maandlasten fors lager dan de oude maandlasten. Zelfs als het hypotheekbedrag hoger is.

Wat kan jij besparen?

Door de gunstige huizenmarkt en de lage rentestand zijn er vaak veel financiële voordelen voor huiseigenaren. Of je nu wel gaat verhuizen, of niet. Ben je nieuwsgierig of jij ook kan besparen op je maandlasten? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

[gravityform id=”36″ title=”false” description=”false” ajax=”true”]

Hoe geef jij meer waarde aan jouw huis?

Wil jij ook het meeste uit jouw huis halen? Naast koop, verkoop en taxatie geven wij ook advies over de optimalisatie van jouw huis. Wil jij daar meer over weten? Schrijf je dan nu in.