Kinkerbuurt

Over Kinkerbuurt

Demografie

Buurtinformatie Kinkerbuurt

De Kinkerbuurt is een buurt gelegen in het stadsdeel West. De wijk is begin twintigste eeuw opgebouwd, net als vele omringende wijken, in de revolutiebouw. De blokken met achterstallig onderhoud zijn in de loop van de jaren ’70 en ’80 allemaal afgebroken voor de stadsvernieuwing. De laatste jaren is er steeds meer sprake van een…

Over Kinkerbuurt

De Kinkerbuurt is een buurt gelegen in het stadsdeel West. De wijk is begin twintigste eeuw opgebouwd, net als vele omringende wijken, in de revolutiebouw. De blokken met achterstallig onderhoud zijn in de loop van de jaren ’70 en ’80 allemaal afgebroken voor de stadsvernieuwing.

De laatste jaren is er steeds meer sprake van een grote opwaardering in de buurt. dit komt vooral terug in de huur- en huizenprijzen binnen de buurt.

Daarnaast heeft de Kinkerbuurt als voordeel dat het zeer centraal gelegen is. Wanneer u de De Clercqstraat uit rijdt zit u al binnen de grachten gordel.  In de buurt zelf is het allemaal iets ruimtelijker opgezet. Binnenpleinen en mooie grachten zorgen voor een rustiger aanblik. Hierdoor beschikt de buurt over het beste van twee werelden: het bruisende centrum op steenworp afstand en de rustigere woonomgeving.

Alle winkels zijn op loopafstand met o.a. de Albert Heijn en de Marqt, maar er zijn ook verschillende voorzieningen aanwezig binnen de buurt zoals een huisartsenpraktijk, kinderdagverblijf en natuurlijke talloze leuke restaurantjes en cafeetjes.

Kenmerken Kinkerbuurt

19e eeuw| Eenpersoonshuishoudens | Centraal| Grachten |

Populair bij

  • Singles

Te doen in de buurt

Scholen

  • Cartesius Lyceum

In de directe omgeving

  • De Grachtengordel
  • Overtoom

Bekijk ook...

Werk & Inkomen

Kinkerbuurt t.o.v. landelijk

Betaald werk (%)

-
73

Uitkeringen (aant. per 1000)

-
28

Gemiddeld inkomen

-
36000

Samenstelling Huishoudens (%)

Kinkerbuurt t.o.v. landelijk

Eenpersoons

-
73

Zonder kinderen

-
49

Met kinderen

-
26

Woningen in Kinkerbuurt