Geschreven door PUUR Makelaars
op
15-12-2013

PUUR* Makelaars helpt met je WOZ-bezwaar

woz-bezwaarBij veel mensen valt aan het begin van het nieuwe jaar de WOZ-beschikking op de mat. Bent je het niet eens met de nieuwe WOZ-beschikking, dan kan je hier bezwaar tegen maken. Hoe doe je dat?

In de WOZ-beschikking staat de WOZ-waarde van je woning. Dit wordt bepaald door de gemeente op basis van o.a. de ligging en de verkoopwaarde van andere vergelijkbare woningen in de buurt.

De hoogte van de WOZ-waarde is belangrijk omdat hier verschillende belastingen aan zijn gekoppeld. Hoe hoger de waarde, hoe meer belasting je betaalt! Als je denkt dat uw WOZ beschikking te hoog is, dan kan je jouw voordeel bereken met onze WOZ check.

Bezwaar maken tegen de WOZ-waarde

Als je het niet eens bent met de WOZ-waarde, dan kan je hier schriftelijk bezwaar tegen maken. Wij hebben een voorbeeld bezwaarschrift opgesteld (Word-formaat) die je als basis kan gebruiken. Kom je er toch niet uit en wil je alsnog hulp? Dan staan wij je graag bij! Neem in dat geval contact met ons op.

[button link=”/wp-content/uploads/2014/11/voorbeeld-woz-bezwaar.doc”]Bezwaarschrift downloaden[/button]

 

Hoe geef jij meer waarde aan jouw huis?

Wil jij ook het meeste uit jouw huis halen? Naast koop, verkoop en taxatie geven wij ook advies over de optimalisatie van jouw huis. Wil jij daar meer over weten? Schrijf je dan nu in.