Blog
Top 5 buurten voor jonge gezinnen in Haarlem...

Top 5 buurten voor jonge gezinnen in Haarlem

Rutger Spiering Profielfoto

By Rutger

Welkom in Haarlem, dé stad voor jonge gezinnen die op zoek zijn naar het beste van beide werelden: de charme van een historische stad gecombineerd met kindvriendelijke wijken en alle benodigde voorzieningen binnen handbereik. Haarlem staat bekend om zijn goede scholen, kindvriendelijke parken en gezellige eetgelegenheden.

Inhoudsopgave

1: Het Rozenprieel 

Het Rozenprieel is een verborgen juweeltje in Haarlem. Het is een levendige buurt met een dorpse sfeer. Er is een sterke sociale cohesie tussen bewoners, met diverse buurtverenigingen en activiteiten. Het is een perfecte woonomgeving voor jonge gezinnen die een hechte gemeenschap zoeken binnen de stadsgrenzen. De buurt kenmerkt zich door knusse straten en een mix van historische en moderne woningen, koopwoning en huurwoningen.

Pluspunt van deze buurt? Het ligt aan de rand van het centrum, waardoor je binnen no-time op de uitvalswegen bent om de stad uit te gaan. De centrale ligging, karakteristieke bebouwing en de dorpse sfeer trekken steeds meer jonge gezinnen.

2: Kleverparkbuurt 

De Kleverparkbuurt, ook wel Kleverpark genoemd, is een favoriete keuze voor jonge gezinnen. De buurt kenmerkt zich door groene omgeving, kindvriendelijke sfeer en centrale ligging. Vanwege de perfecte balans tussen de rust van een dorp en nabije voorzieningen van een stad, is het een populaire woonplaats.

In deze buurt vind je ruime, karakteristieke woningen, omringd door speelruimtes die ideaal zijn voor kinderen. Wil je een dagje weg met de kinderen? Gan dan naar de Kweektuinen en Cleeff.  

Op loopafstand van het bruisende stadscentrum biedt deze buurt het beste van stedelijk wonen zonder de drukte. Het hechte gemeenschapsgevoel, met regelmatige buurtactiviteiten, versterkt de sociale band tussen bewoners.

• PUUR* Makelaars

3: Haarlemmerhout 

In de Haarlemmerhoutbuurt, met het oudste stadspark van Nederland in de achtertuin, vinden gezinnen de perfecte combinatie van natuur en cultuur. Deze wijk biedt een mix van charmante oude villa’s en moderne gezinswoningen.

Het Haarlemmerhoutpark is ideaal voor buitenspelen en ontspannen wandelingen. Bezoek ook kindvriendelijke musea zoals Teylers en Frans Hals, en geniet van het jaarlijkse Haarlemmerhout Festival. Deze buurt is een levendige, veilige gemeenschap waar gezinnen kunnen ontdekken, leren en groeien.

• PUUR* Makelaars

4: De Vijfhoek

De Vijfhoek, ook wel de Jordaan van Haarlem genoemd, is een levendige buurt die jonge gezinnen veel te bieden heeft. Met zijn pittoreske straatjes en historische charme is het een inspirerende omgeving voor kinderen om op te groeien.

De kronkelende autoluwe straatjes geven toegang tot al het leuks dat de Vijfhoek te bieden heeft. Gezellig koffiedrinken bij Native of een leuke galerie bezoeken in de Gierstraat. Op de terrassen van de Botermarkt is het fijn zitten in de avond zon. En tijdens het jaarlijkse huiskamerfestival kun je cultuur snuiven bij de mensen thuis

Ontdek gezellige cafés, lokale winkeltjes en culturele hotspots voor weekenduitjes met het gezin. Er zijn diverse speeltuinen en parken waar kinderen veilig kunnen spelen.

De Vijfhoek biedt een unieke mix van stedelijk leven met een sterke gemeenschapszin, perfect voor gezinnen die het echte Haarlem willen ervaren.

• PUUR* Makelaars

5: Leidsebuurt 

De Leidsebuurt is een bruisende wijk die jonge gezinnen aanspreekt met zijn gezellige sfeer en diverse voorzieningen. Op loopafstand van het stadscentrum vind je hier een scala aan lokale winkels, restaurants en cafés.

Met goede verbindingen naar scholen en kinderopvangfaciliteiten is dit een praktische keuze voor werkende ouders. Ontspan in de parken en speeltuinen in de buurt, waar kinderen veilig kunnen spelen en nieuwe vrienden kunnen maken.

De Leidsebuurt is de ideale plek voor jonge gezinnen om te settelen en te genieten van het stadsleven.

Of je nu op zoek bent naar een hechte gemeenschap, groene ruimtes of een levendige buurt, Haarlem biedt diverse buurten die perfect zijn voor jonge gezinnen. Maak gebruik van deze gids en ontdek welke buurt het beste past bij jouw wensen en levensstijl.

• PUUR* Makelaars
• PUUR* Makelaars
• PUUR* Makelaars
• PUUR* Makelaars
• PUUR* Makelaars

Inhoudsopgave

Rutger Spiering Profielfoto

Rutger

Partner en Register Makelaar Register Taxateur

"Mijn favoriete buurt is De Vijfhoek in het centrum van Haarlem. In de kronkelend straatjes bevinden zich leuke restaurantjes en cafés. Er zijn verschillende winkels en leuke pleintjes waar altijd wel wat te doen is."

Marcella Strengholt Profielfoto
Marleen Rombout Profielfoto
Cisca Janssen Profielfoto
Anne-Fleur Minderhoud Profielfoto

Geef jouw huis Meerwaarde, ontvang tips via onze nieuwsbrief!

Gerelateerde posts..

Slim investeren in je woning: welke verbeteringen zijn het meest rendabel?

Wanneer je nadenkt over het verbeteren van je woning, komen er tal van vragen naar boven: ‘Moet ik verhuizen of verbouwen? Welke investeringen zijn het...
Woonkamer woning

Creatieve ideeën voor meer ruimte in je woning

We hebben allemaal wel eens dat moment gehad waarop we verlangen naar meer ruimte in ons huis. Of het nu is omdat je net verhuisd...

Een ouderwetse stoppenkast; gevaarlijk?

Er zijn nog vele woningen in Nederland met een verouderde meterkast. De ouderwetse stoppenkast met de oude zekeringen worden veelal ingeruild voor een moderne stoppenkast...