Geschreven door PUUR Makelaars
op
30-07-2020

Verkoop vakantiewoningen blijft stijgen

Door coronacrisis meer vraag naar vakantiewoningen

De vraag naar vakantiewoningen in Nederland laat al een aantal jaar een stijging zien. Door de coronacrisis lijkt die vraag verder toe te nemen. In sommige gebieden (b.v. de kustprovincies en de Veluwe) ontstaat zelfs krapte. Vooral grote vrijstaande vakantiewoningen met eigen grond zijn erg in trek. Werden dit soort woningen vroeger vaak gekocht voor verhuur, nu willen kopers er graag zelf in recreëren. Ook zien veel kopers (ondanks een stijging van de prijzen) de aanschaf van een vakantiewoning als slimme investering.

De gemiddelde prijs van een verkochte vakantiewoning bedroeg in 2019 € 152.000. Er lijkt ook steeds meer sprake te zijn van een tweedeling: er is veel vraag naar goedkope woningen, tot €100.000 en tegelijk neemt het aandeel verkopen in hogere segment toe. Dat zijn woningen boven de €200.000 met uitschieters tot boven de miljoen euro.  (Bron: NVM).

Vakantiewoningen SanduynVakantiewoningen Sanduyn

Aan de Noordrand van de Schoorlse Duinen wordt een nieuw park ontwikkeld: Sanduyn. Hier worden 43 prachtige beachlodges gerealiseerd. Modern, comfortabel en relaxt: deze enorm gewilde locatie is dé plek om samen met je gezin of met vrienden, heerlijke vakanties door te brengen!

Kom volledig tot rust in je eigen sauna en buitenjacuzzi. Vanaf je eigen terras loop je over het schelpenpad via de duinen zo naar het strand.

Er zijn nog meerdere woningen te koop.

MEER INFORMATIE

Hoe geef jij meer waarde aan jouw huis?

Wil jij ook het meeste uit jouw huis halen? Naast koop, verkoop en taxatie geven wij ook advies over de optimalisatie van jouw huis. Wil jij daar meer over weten? Schrijf je dan nu in.