Blog
Wat doet een Feng Shui Interieuradviseur?...

Wat doet een Feng Shui Interieuradviseur?

Naam : Nicky Beentjes (1962) Functie : Feng Shui adviseur Bedrijf : Vital-living.nl Om lekker te kunnen wonen is de inrichting van de woning bijna net zo belangrijk als de woning zelf. Veel mensen verzorgen zelf de inrichting, maar je kunt hiervoor ook een interieur adviseur inschakelen. Toen wij hoorden van een Feng Shui interieur…

Inhoudsopgave

Wat doet een Feng Shui Interieuradviseur?Naam : Nicky Beentjes (1962)
Functie : Feng Shui adviseur
Bedrijf : Vital-living.nl

Om lekker te kunnen wonen is de inrichting van de woning bijna net zo belangrijk als de woning zelf. Veel mensen verzorgen zelf de inrichting, maar je kunt hiervoor ook een interieur adviseur inschakelen. Toen wij hoorden van een Feng Shui interieur adviseur was onze interesse gewekt. Om meer te weten te komen stelden we Feng Shui adviseur Nicky Beentjes de nodige vragen.

Wat houdt Feng Shui interieuradvies precies in?

“Feng Shui Interieuradvies betekent je woning en kantoor zodanig indelen en inrichten dat dit een positief effect heeft op wat je in je leven wilt bereiken. Voorbeelden zijn meer vitaliteit, goede nachtrust, liefdevolle en harmonieuze relaties en het creëren van meer kansen in werk en carrière. Feng Shui in combinatie met praktisch Interieuradvies laat je zien welke invloed je omgeving heeft op deze aspecten én hoe je ervoor zorgt dat je dit ten gunste verandert.”

Waarom zou je voor Feng Shui interieuradvies kiezen?

”Bij een gewoon interieuradvies ontwerp ik een interieur vanuit de smaak van de bewoners in combinatie met de ruimte. Het resultaat is een sfeervolle omgeving waarin je je prettig en op je gemak voelt. Een Feng Shui Advies gaat verder. We onderzoeken eerst wat jij op dit moment in je leven het liefste wilt. Daarna bekijken we hoe je je inrichting zodanig aanpast dat je dit bereikt. Het gaat dan om indeling en het gebruik van de ruimten. De laatste stap is de concrete invulling met kleur, materiaal, stijl meubilair en verlichting.”

Hoe ga je te werk?

”De Feng Shui methode die ik gebruik werkt met de energiehoroscoop van het pand. Die horoscoop vertelt in welke ruimten van je huis of kantoor de energie “goed” of minder goed is voor het aantrekken van kansen. Kansen voor bijvoorbeeld meer romantiek en liefde in je leven, goede studie- of werkresultaten, financiën en een betere gezondheid. Vervolgens bepaal ik wie het beste in welke ruimte kan slapen en werken. De plek van de voordeur en locatie en indeling van de keuken zijn voor Feng Shui ook belangrijk. De energie die de voordeur binnenkomt zegt iets over je welvaart, de energie in de keuken over algemeen welzijn van de bewoners.”

Wat levert jouw advies op?

”Inzicht in wat je huis je tot nu toe gebracht heeft, welk ‘verhaal‘ vertelt jouw huis over je leven. En ben je daar blij mee of zie je het graag anders? Met een Feng Shui Lifestyle Advies ontdek je wat je kunt doen om jouw eigen verhaal te veranderen en het leven te leiden dat je graag wilt. Het bevat adviezen over de toepassing van Feng Shui, het energetisch reinigen van ruimten en creatieve kleur- en indelingsvoorstellen. ”

Wat voor mensen huren jou in?

1. Mensen die iets in hun leven willen veranderen (gezondheid, relaties, geld) en weten dat Feng Shui ze daar bij kan helpen.
2. Mensen die zich onprettig voelen in hun huis en het gevoel hebben dat dit te maken heeft met de sfeer of energie van het huis (emoties van vorige bewoners, breuklijnen, wateraders).

Moet je spiritueel ingesteld zijn?

”Nee, je hoeft absoluut niet spiritueel ingesteld te zijn. Of je nu wilt of niet we staan allemaal continu onder invloed van de kosmos. Denk maar aan de effecten van volle maan. Feng Shui geeft je inzichten in de energie om je heen en leert je hoe je hier voordeel uit kunt halen. Het is een goede manier om je leven in positieve zin te veranderen.”

Drie praktische tips van Nicky om zelf Feng Shui toe te passen.

1. Ruim je entree op voor meer kansen op je pad
”De entree is de plek waarvan je wilt dat er goede energie naar binnenstroomt. Daarmee trek je namelijk positieve gebeurtenissen en kansen in je leven aan. Een entree die vol staat met jassen, tassen en andere ‘zet maar even in de hal‘ spullen zorgt ervoor dat de energie niet goed door kan stromen en stagneert. En dat kan effect hebben op gezondheid, relaties, werk en geld.”

2. Meer vitaliteit met een Feng Shui slaapkamer
”Een slaapkamer is een yin ruimte, dat betekent dat de energie hier kalm moet zijn want zo kom je het beste tot rust. Gebruik hier dus tinten als ivoorwit, groen en blauw en in het algemeen de zachtere varianten van kleuren. Liever geen grote vlakken veel rood want dit maakt juist actief. Een paar kleine rode accenten kan wel om wat passie toe te voegen. Zorg dat je nachtkastje vrij is van elektronische apparatuur (dus geen mobiele telefoon) omdat je hoofd het meest kwetsbare deel is van je lichaam en de straling ervan een
negatieve invloed heeft op je slaap. Ook een computer zet je liever niet in je slaapkamer. ”

3. Voorkom dit jaar problemen met gezondheid, relaties en geld
”Plaats iets van metaal in het midden van je huis om de negatieve energie van dit jaar te onderdrukken. Deze krachtige energie heeft invloed op zowel gezondheid, relaties als geld. Metaal is bijvoorbeeld: een zwaar metalen beeld (koper, brons, goud, zilver), een metalen klankschaal, een metalen tafeltje, kastje of kist. Het gaat erom dat het van metaal gemaakt is en redelijk zwaar. Haal kaarsen uit het midden van je huis in elk geval weg en brand ze zeker niet want dit activeert de negatieve energie juist. Deze ‘metaalremedie‘ laat je staan tot 4 februari 2014. Daarna zijn er andere plekken in de woning die aangepast dienen te worden.”

Lees ook:

Inhoudsopgave

Anne-Fleur Minderhoud Profielfoto
Ralf B. Van Schagen Profielfoto
Michiel Clous Profielfoto
Jeroen Visser Profielfoto

Geef jouw huis Meerwaarde, ontvang tips via onze nieuwsbrief!

Gerelateerde posts..

Slim investeren in je woning: welke verbeteringen zijn het meest rendabel?

Wanneer je nadenkt over het verbeteren van je woning, komen er tal van vragen naar boven: ‘Moet ik verhuizen of verbouwen? Welke investeringen zijn het...
Woonkamer woning

Creatieve ideeën voor meer ruimte in je woning

We hebben allemaal wel eens dat moment gehad waarop we verlangen naar meer ruimte in ons huis. Of het nu is omdat je net verhuisd...
Te koopbord PUUR* Makelaars

Vier redenen om geen aankoopmakelaar in te schakelen

Wanneer je een nieuwe woning wilt aanschaffen staat er een spannende periode voor de deur. Er zijn veel keuzes die gemaakt moeten worden. Waar wil...