Blog
Wat is jouw ideale gemeente om te wonen?

Wat is jouw ideale gemeente om te wonen?

Recentelijk onderzocht het blad Elsevier voor de achttiende keer in welke gemeente je het beste kunt wonen. Hierbij is onder andere gekeken naar basisvoorzieningen, plusvoorzieningen, arbeidsmarkt, rust en ruimte, en bereikbaarheid. In de test eindigt Heemstede op de tweede plaats voor Noord-Holland. Bij het onderzoek van Elsevier zijn 101 indicatoren gebruikt die beschikbaar zijn via…

Inhoudsopgave

Recentelijk onderzocht het blad Elsevier voor de achttiende keer in welke gemeente je het beste kunt wonen. Hierbij is onder andere gekeken naar basisvoorzieningen, plusvoorzieningen, arbeidsmarkt, rust en ruimte, en bereikbaarheid. In de test eindigt Heemstede op de tweede plaats voor Noord-Holland.

Bij het onderzoek van Elsevier zijn 101 indicatoren gebruikt die beschikbaar zijn via onder andere het CBS, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de Verkeers Informatie Dienst.

Totaaloordeel gemeenten volgens Elsevier

Als we naar onze regio kijken, dan scoren de gemeenten als volgt:

  • Amsterdam – Goed
  • Bloemendaal – Zeer goed
  • Haarlem – Goed
  • Heemstede – Zeer goed
  • Velsen – Goed
  • Zandvoort – Goed

Bepaal zelf jouw ideale gemeente om te wonen

Wat een ideale gemeente is om te wonen, verschilt natuurlijk van persoon tot persoon. Voor de een is bereikbaarheid belangrijk, terwijl de arbeidsmarkt voor anderen juist weer heel belangrijk is. Hier speelt Elsevier handig op in door een speciale website te lanceren met filters op alle uitslagen. Als bijvoorbeeld bereikbaarheid voor jou belangrijk is, dan kan je die optie selecteren. Hierna zie je welke gemeenten hier goed op scoren. Je kunt ook inzoomen op elke gemeente en alle resultaten bekijken.

Beste Gemeenten om te  wonen

Score gemeente Haarlem

Zo scoort Haarlem (inloggen verplicht) met het totaaloordeel op nummer 97 van del 403 gemeenten. Als je verder inzoomt op de resultaten van Haarlem, dan zie je dat deze gemeente op bereikbaarheid goed scoort, maar op financiële gezondheid aanzienlijk slechter. Ook qua rust en ruimte komt Haarlem er slecht vanaf.

Zoek je ideale gemeente

Zoek je eigen ideale gemeente via bestegemeenten.elsevier.nl. Bepaal de criteria die voor jouw woonomgeving belangrijk zijn en zie direct welke gemeenten goed scoren.

Raadpleeg onze makelaars

Uiteraard kun je ook contact met onze makelaars opnemen. Zij kennen de gemeenten uit de regio als geen ander en kunnen jouw wensen perfect matchen. Niet alleen met de ideale gemeente, maar ook met de buurt die het beste bij jou past.

[button link=”/contact/”]Contact[/button]

Inhoudsopgave

Wendy M. Veldhuis Profielfoto
Anne-Fleur Minderhoud Profielfoto
Suzanne Kebsch Profielfoto

Geef jouw huis Meerwaarde, ontvang tips via onze nieuwsbrief!

Gerelateerde posts..

Slim investeren in je woning: welke verbeteringen zijn het meest rendabel?

Wanneer je nadenkt over het verbeteren van je woning, komen er tal van vragen naar boven: ‘Moet ik verhuizen of verbouwen? Welke investeringen zijn het...
Woonkamer woning

Creatieve ideeën voor meer ruimte in je woning

We hebben allemaal wel eens dat moment gehad waarop we verlangen naar meer ruimte in ons huis. Of het nu is omdat je net verhuisd...
Te koopbord PUUR* Makelaars

Vier redenen om geen aankoopmakelaar in te schakelen

Wanneer je een nieuwe woning wilt aanschaffen staat er een spannende periode voor de deur. Er zijn veel keuzes die gemaakt moeten worden. Waar wil...