Geschreven door PUUR Makelaars
op
23-04-2019

Aantal miljoenenbuurten sterk toegenomen in Nederland

Nederland krijgt steeds meer miljoenenbuurten. Dit zijn buurten waar meer dan de helft van de woningen duurder is dan 1 miljoen euro. Het gaat om totaal 53.500 woningen. Dit blijkt uit het Calcasa Jaarverslag 2018 Miljoenenwoningen.

In Nederland zijn er nu 53 buurten waar de meerderheid van de woning meer dan 1 miljoen euro waard is. Dat is zes keer zoveel als in 2014.

Snelst groeiende miljoenenbuurten

De snelst groeiende miljoenenbuurten laten een stijging zien van 40%. Maar liefst 7 van deze buurten liggen in Amsterdam, met aan kop de Minervabuurt Noord.

Snelstgroeiende miljoenenbuurten in Nederland

Bron: Calcasa

Woonplaatsen met de meeste miljoenenwoningen

De meeste miljoenenwoningen staan in Amsterdam, gevolgd door ‘s-Gravenhage en Wassenaar.

Plaatsen met miljoenenwoningen

Bron: Calcasa

Waar vind je de duurste miljoenenwoningen?

Volgens Calcasa zijn de duurste miljoenenwoningen te vinden in de regio Gooi en Vechtstreek en in de regio Haarlem. De gemiddelde waarde van een miljoenenwoning in de Gooi en Vechtstreek is 1,46 miljoen euro en in Haarlem 1,44 miljoen euro.

In de regio Haarlem zijn de (5.010) miljoenenwoningen vooral te vinden in de dorpen tussen de duinen en ten westen van Haarlem. Denk hierbij aan Bloemendaal, Heemstede en Aerdenhout. Deze laatste plaats eindigt op nummer 2 van woonplaatsen met het hoogste aandeel miljoenenwoningen.

Bekijk ook alle miljoenenwoningen die bij PUUR* Makelaars in de verkoop staan.

Bron

Hoe geef jij meer waarde aan jouw huis?

Wil jij ook het meeste uit jouw huis halen? Naast koop, verkoop en taxatie geven wij ook advies over de optimalisatie van jouw huis. Wil jij daar meer over weten? Schrijf je dan nu in.