Geschreven door PUUR Makelaars
op
07-07-2016

Inspiratie opdoen voor je huis via Pinterest

Via Pinterest inspiratie opdoen voor je huis

Bij het sociale netwerk Pinterest draait het allemaal om afbeeldingen. Gebruikers verzamelen afbeeldingen en publiceren die op persoonlijke prikborden. Deze prikborden kan jij bekijken. Interessante afbeeldingen voeg je makkelijk toe aan je eigen prikboard. Ook kan je afbeeldingen van websites toevoegen aan jouw eigen prikbord. Op deze manier maak je razendsnel visuele overzichten die je oneindig veel inspiratie geven voor jouw huis! Wil je zelf aan de slag met Pinterest? Wij hebben e.e.a. voor je op een rij gezet.

Je ideale badkamer via Pinterest samenstellen

Stel: je bent op zoek naar een nieuwe badkamer, maar je kan nog niet precies uitleggen wat je precies zoekt. In dat geval maak je in Pinterest een prikbord “Badkamers” aan. Hier verzamel je allerlei afbeeldingen van badkamers die je interessant vindt. Bijvoorbeeld van kranen die je mooi vindt, van tegels, van indelingen, van kleuren, etc. Op basis van dat inspiratiebord kan je alle elementen van jouw ideale badkamer visualiseren. Dit overzicht kan je vervolgens aan je badkamerleverancier laten zien om hem/ haar een goed beeld te geven van jouw wensen. Ook krijg je vaak zelf veel nieuwe ideeën en mooie inzichten door afbeeldingen van anderen te bekijken.

Pinterest badkamer

Zelf aan de slag met Pinterest

Het aanmaken van een account op Pinterest is niet ingewikkeld en regel je via nl.pinterest.com. Aanmelden kan via je facebook-account, of je kan jezelf registreren via je e-mailadres. Na configuratie kan je zelf aan de slag met Pinterest. Maak zelf borden, of bekijk de borden van anderen.

Afbeeldingen zoeken op Pinterest

Meer dan 100 miljoen actieve gebruikers (85% is vrouw) gebruiken Pinterest. Hierdoor is er een enorme verzameling ontstaan van afbeeldingen die je kunt doorzoeken. Om te zoeken gebruik je de zoekfunctie. Dit kan op basis van zoekwoorden. Pinterest geeft zelf suggesties, waarmee je jouw zoekopdracht relevanter maakt. Je zoekt bijvoorbeeld op badkamer, waarna Pinterest met de suggestie landelijke komt.

De afbeeldingen die je ziet zijn vrijwel altijd voorzien van een beknopte omschrijving. Ook kan je in de meeste gevallen doorklikken naar de bron op internet, zodat je nog meer informatie boven water haalt.

Afbeeldingen bewaren

Zie je een interessante afbeelding, dan kan je deze bewaren / pinnen op je eigen (nieuwe) prikboard. Rol hiervoor over de afbeelding en klik op de knop Bewaren. Hierna kan je de afbeelding opslaan in een van je bestaande prikborden, of je kunt een nieuw bord aanmaken via de optie Een bord maken.

Pin bewaren

Op deze manier stel je razendsnel je eigen prikboard samen.

Afbeeldingen van websites opslaan

Zie je op een website een afbeelding die je wilt bewaren? In sommige gevallen kan je deze via een deeloptie van de site direct bewaren op Pinterest.

Pinterest website

Een andere mogelijkheid is om je browser uit te breiden met een speciale pinknop. Via deze knop krijg je een overzicht van alle afbeeldingen op een specifieke webpagina. Vervolgens kan je een van de afbeeldingen selecteren en direct toevoegen aan een van je Pinterest borden.

Pinterest knop

Meer informatie over de browserknop vind je op de website van Pinterest.  Je kunt vanaf die pagina ook direct de pinkop toevoegen aan jouw browser.

De instellingen van je bord wijzigen

Als je een bord hebt gemaakt, dan kan je via de instellingen allerlei handige zaken configureren. Klik hiervoor op je foto rechtsboven en kies voor de optie Mijn profiel. Hierna krijg je een overzicht van jouw borden te zien. Onder elk bord vind je de knop Bewerken. Een nieuw venster opent waarmee je de instellingen configureert. Met de schakelaar onder Verborgen kan je het bord privé maken. Via de optie Bijdragers kan je andere mensen uitnodigen om aan het bord te werken

Je Pinterest bord bewerken

De Pimterest borden van PUUR* Makelaars vind je trouwens op nl.pinterest.com/puurmakelaars/.

Veel plezier met pinnen!!!

Hoe geef jij meer waarde aan jouw huis?

Wil jij ook het meeste uit jouw huis halen? Naast koop, verkoop en taxatie geven wij ook advies over de optimalisatie van jouw huis. Wil jij daar meer over weten? Schrijf je dan nu in.