Blog
Nieuwe huisvestingsverordening in Zuid-Kennemerland

Nieuwe huisvestingsverordening in Zuid-Kennemerland

Recentelijk is een nieuwe huisvestingsverordening van kracht geworden in Zuid-Kennemerland. We hebben de belangrijkste bepalingen op een rij gezet. Geen vergunningsplicht meer voor samenvoegen, omzetten en onttrekken van woonruimte De regels over samenvoegen, omzetten en onttrekken uit de huidige verordening komen in Haarlem te vervallen. Hiervoor geldt per 1 juli 2015 geen vergunningsplicht meer. Vergunningsplicht…

Inhoudsopgave

Huisvestingsverordening Zuid-Kennemerland Recentelijk is een nieuwe huisvestingsverordening van kracht geworden in Zuid-Kennemerland. We hebben de belangrijkste bepalingen op een rij gezet.

Geen vergunningsplicht meer voor samenvoegen, omzetten en onttrekken van woonruimte

De regels over samenvoegen, omzetten en onttrekken uit de huidige verordening komen in Haarlem te vervallen. Hiervoor geldt per 1 juli 2015 geen vergunningsplicht meer.

Vergunningsplicht voor splitsen in appartementsrechten

Voor een aantal buurten wordt een vergunningsplicht ingevoerd voor het splitsen van woningen en gebouwen in appartementsrechten. De selectie van de buurten waar de vergunningsplicht geldt is gemaakt op grond van de aanwezigheid van schaarse woningvoorraad en een risico op vergrote druk op de leefbaarheid door splitsing. Het gaat om de volgende buurten:

Geen huisvestingsvergunning meer nodig voor koopwoningen

Het uitgangspunt van de Huisvestingswet is dat woningzoekenden zich overal vrij moeten kunnen vestigen. Om deze reden gelden voor een huisvestingsvergunning voor woonruimte in de gemeente Haarlem geen economische of maatschappelijke bindingseisen meer.

Nieuwe regels huisvestingsvergunning huurwoningen

In Zuid-Kennemerland geldt voor huurwoningen (de vrije sectorgrens prijspeil 2015: €710,68) de verplichting om een huisvestingsvergunning aan te vragen. De regio Zuid-Kennemerland bestaat uit de gemeenten Haarlem, Bloemendaal, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Heemstede en Zandvoort.

Voor het huren van een particuliere huurwoning onder de vrije sectorgrens moet de huurder in Zuid-Kennemerland een huisvestingsvergunning aanvragen. Voor de huisvestingsvergunning voor particuliere huurwoningen geldt een inkomenseis van maximaal € 43.786,-.

Meer informatie: Huisvestingsverordening Zuid-Kennemerland/IJmond: Haarlem 2015

Inhoudsopgave

Wendy M. Veldhuis Profielfoto
Olaf Severijnse Profielfoto
Ralf B. Van Schagen Profielfoto

Geef jouw huis Meerwaarde, ontvang tips via onze nieuwsbrief!

Gerelateerde posts..

Top 5 buurten voor jonge gezinnen in Haarlem

1: Het Rozenprieel  Het Rozenprieel is een verborgen juweeltje in Haarlem. Het is een levendige buurt met een dorpse sfeer. Er is een sterke sociale...

Slim investeren in je woning: welke verbeteringen zijn het meest rendabel?

Wanneer je nadenkt over het verbeteren van je woning, komen er tal van vragen naar boven: ‘Moet ik verhuizen of verbouwen? Welke investeringen zijn het...
Woonkamer woning

Creatieve ideeën voor meer ruimte in je woning

We hebben allemaal wel eens dat moment gehad waarop we verlangen naar meer ruimte in ons huis. Of het nu is omdat je net verhuisd...