Geschreven door PUUR Makelaars
op
04-06-2019

PUUR* Makelaars lanceert spraakgestuurde assistent

24/7 bereikbaar

PUUR* Makelaars heeft een spraakgestuurde assistent gelanceerd. Hierdoor kan je nu 24/7 vragen stellen aan onze virtuele assistent. Je kunt bijvoorbeeld de assistent laten zoeken naar een woning, of een waarde indicatie van je woning laten berekenen.

Praat met PUUR* Makelaars

Als je een slimme speaker Google Home (mini) of Google Hub hebt, kan je direct de assistent van PUUR* Makelaars oproepen. Datzelfde geldt voor iedereen met een apparaat waar de assistent op is ge├»nstalleerd, zoals slimme horloges, smartphones (Android & iOS) en smart TV’s.

De assistent reageert op verzoeken als: “Praat met PUUR* Makelaars“, “Mag ik PUUR* Makelaars spreken“, of “Ik wil met PUUR* Makelaars spreken“. Hierna zal de assistent vragen aan je stellen, waar je met spraak op kan reageren. Op basis van je antwoorden zoekt de assistent naar woningen in het aanbod. Daarnaast kan de assistent een indicatie van de waarde van je woning berekenen. De komende week zal een update worden uitgerold, waarna het ook mogelijk is om direct een bezichtiging te plannen.

Dit is nog maar het begin

Frederik van Till is Register Makelaar en partner bij PUUR* Makelaars en legt uit waarom de spraakgestuurde assistent is gelanceerd: “Voice-search is nog relatief jong, maar de ontwikkelingen gaan razendsnel. Volgens onderzoeksbureau Kantar gebruikt 5% van de Nederlandse huishoudens nu al een slimme luidspreker en 29% van de huishoudens voice op de mobiele telefoon. Voice is dus met een enorme opmars bezig! Daar willen wij als innovatie organisatie op inspelen. Omdat steeds meer mensen zoeken via voice, zie je dat het zoekgedrag anders wordt. Als je niets doet, mis je die mensen. Met deze eerste versie van onze spraakgestuurde assistent kunnen wij kopers en verkopers 24/7 ondersteunen bij een aantal belangrijke vragen. Daarnaast helpt het ons om te leren hoe de techniek echt werkt en hoe mensen die willen gebruiken. Die kennis zetten wij in om de assistent slimmer te maken en om nieuwe mogelijkheden toe te voegen. Dit is nog maar het begin!”

Voorbeeld woning zoeken met de spraakgestuurde assistent

Voorbeeld indicatie woningwaarde opvragen met de spraakgestuurde assistent
Het huisnummer en het adres zijn uit privacy overwegingen niet hoorbaar.

Hoe geef jij meer waarde aan jouw huis?

Wil jij ook het meeste uit jouw huis halen? Naast koop, verkoop en taxatie geven wij ook advies over de optimalisatie van jouw huis. Wil jij daar meer over weten? Schrijf je dan nu in.