Blog
Tips verkoop woning

Tips verkoop woning

Tips voor de verkoop van je woning of appartement De verkoop van een woning is ingewikkelder dan het misschien lijkt. Het is dan ook raadzaam om je hierbij te laten begeleiden door een professionele verkoopmakelaar. Je kan zelf ook veel doen om de verkoop te bespoedigen. Op deze pagina geven wij je een aantal handige…

Inhoudsopgave

Tips voor de verkoop van je woning of appartement

De verkoop van een woning is ingewikkelder dan het misschien lijkt. Het is dan ook raadzaam om je hierbij te laten begeleiden door een professionele verkoopmakelaar. Je kan zelf ook veel doen om de verkoop te bespoedigen. Op deze pagina geven wij je een aantal handige tips die je kunt gebruiken bij de verkoop van je woning.

Zorg voor een opgeruimde woning

Potentiële kopers vinden het lastig om door een volle woning te kijken. Een volle woning lijkt kleiner. Ruim je huis zoveel mogelijk op en sla spullen eventueel extern op! Zorg ook dat je woning fris ruikt

Verwijder persoonlijke spullen

Als mensen een woning bezichtigen en ze zien veel persoonlijke spullen, dan zullen ze zich al snel een gast voelen in plaats van een mogelijke koper. Haal persoonlijke spullen zoveel mogelijk weg. Denk aan foto’s, tandenborstels, tekeningen, etc.

Zorg voor ruimte en licht

Zorg er voor dat je woning zo ruim mogelijk oogt. Verwijder overbodige spullen. Schilder muren in neutrale kleuren en doe gordijnen en lamellen open. In de winter kan het ook helpen om lampen met een iets hogere wattage in de fittingen te draaien.

Maak de badkamer zo aantrekkelijk mogelijk

Zorg ook dat de badkamer op orde is. Laat beschimmelde kitranden vervangen en kijk ook kritisch naar andere onderdelen van je badkamer. Pak eventuele schimmelplekken aan en vervang een oud douchegordijn. Ruim de badkamer op en verwijder overbodige en persoonlijke spullen zoveel mogelijk. Controleer of alle natte handdoeken weg zijn en of er geen vuile was meer ligt. Zorg dat de badkamer schoon oogt en lekker ruikt.

Zorg dat de keuken spik en span is

Ook de keuken is een belangrijke ruimte. Pak achterstallig onderhoud op: vervang lelijke kitranden, zorg dat alles goed in de verf zit (neutrale kleuren) en dat de deurtjes netjes zijn afgehangen. Zorg dat de keuken is opgeruimd, dat de vaatwasser leeg is en dat er geen afwas meer staat. Hang schone thee- en handdoeken op. Zorg dat de keuken schoon oogt en fris ruikt.

Maak van de tuin een echte blikvanger

Een tuin is vaak een blikvanger. Zorg er dan ook voor dat deze is opgeruimd. Is het herfst of winter: zorg dan dat de bladeren zoveel mogelijk weg zijn. Zorg er daarnaast voor dat het meubilair schoon is. Ruim ook je schuur op en maai het gras.

Overweeg om een interieurstylist in te huren

Steeds meer mensen nemen een interieurstylist in de arm. Een interieurstylist kan je woning met simpele aanpassingen een licht en ruimtelijk uiterlijk geven. Zij weten waar kopers op letten en zullen jouw woning zo aantrekkelijk mogelijk inrichten.

Laat professionele foto’s maken

Als foto’s vanje woning worden gepubliceerd dan is het belangrijk dat deze professioneel zijn gemaakt. Al is je woning nog zo mooi, als deze lelijk in beeld is gebracht, dan is de kans groot dat je geen bezichtigen krijgt! Een goede fotograaf weet precies hoe hij/zij jouw woning zo aantrekkelijk mogelijk in beeld brengt. Zorg dat je woning opgeruimd is en laat de foto’s op een zonnige dag maken.

Zet je eigen sociale media netwerk slim in

De informatie van je woning op onze website, kan je zeer eenvoudig delen op je eigen sociale netwerk(en) zodat nog meer mensen zien dat je woning te koop is. Als je dan ook nog vraagt aan je vrienden en relaties om je bericht te liken, te delen en te retweeten, dan zien heel veel mensen dat je woning te koop is. Bent je actief op meerde sociale netwerken, overweeg dan om je verkoopinformatie op al die sociale netwerken te delen. Om het je wat makkelijker te maken, hebben wij een uitleg gemaakt per sociaal netwerk.

Repareer kleine mankementen

Loop je woning kritisch na en repareer kleine mankementen, zoals losse plinten, lekkende kranen, piepende en klemmende deuren, etc. Ben je zelf niet zo handig, huur dan iemand in die dit voor je kan doen. Gebruik bijvoorbeeld de website klusopmaat.nl.

Zorg voor een aangename temperatuur

Zorg dat de temperatuur in je woning aangenaam is als mensen deze komen bezichtigen.

Laat je woning checken op energetische blokkades

Soms draagt een woning ballast uit het verleden met zich mee. Dit is onbewust voelbaar en kan de verkoop belemmeren. Je kunt zelf onderzoeken of er iets is wat de verkoop belemmert. Omdat blokkades in jouw woning vaak zo vertrouwd zijn kan je ook deskundige hulp inschakelen. Zie bijvoorbeeld www.flowinhome.com.

Onderhandel slim

Als je een koper hebt gevonden voor je woning, is het tijd om te gaan onderhandelen over de prijs. Dit is een spannend moment! Onderhandelen is eigenlijk een vak apart dat je het beste aan een expert over kan laten. Een goede verkoopmakelaar zal altijd de meest gunstige prijs voor je onderhandelen, zodat je de verkoopmakelaar snel zal terugverdienen. Bezuinig hier niet op!

Bepaal de juiste vraagprijs

Wie zijn woning verkoopt zal zich altijd afvragen wat de ideale verkoopprijs is. De makelaar zal hier doorgaans een goed advies over kunnen geven, maar dan blijft de vraag: wat zijn de psychologische effecten bij het bepalen van de vraagprijs? Dit vroeg de website Woningmarkt cijfers zich ook af en onderzocht welke invloed afgeronde cijfers hebben op de verkooptijd van een woning.

De conclusie: “De laagste theoretische verkooptijd kun je behalen door een huis voor een bedrag afgerond op een ton aan te bieden. Net hóger prijzen dan een afgerond bedrag is desastreus voor de verkoopkans.”

Zie ook:

Inhoudsopgave

Olaf Severijnse Profielfoto
Marcella Strengholt Profielfoto
Wendy M. Veldhuis Profielfoto
Joleen Schoonebeek Profielfoto

Geef jouw huis Meerwaarde, ontvang tips via onze nieuwsbrief!

Gerelateerde posts..

Voorkom een inbraak

De beste tips om je woning te beschermen tegen een inbraak De nachtmerrie van elke huiseigenaar: thuiskomen en ontdekken dat er (tijdens de vakantie) is ingebroken....

Tips voor duurzaam wonen en duurzaam leven

Begin bij jezelf Vrijwel iedereen realiseert zich dat we iets moeten doen om het milieu te helpen. Om minder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen,...

Statistieken van je woning bekijken

De statistieken van je woning op puurmakelaars.nl bekijken Als PUUR* Makelaars de verkopende makelaar van jouw woning is, dan zal jouw woning ook op puurmakelaars.nl worden gepubliceerd....