Blog
Koopwoningen in april 19,7 procent duurder dan een jaar eerder

Koopwoningen in april 19,7 procent duurder dan een jaar eerder

Volgens onderzoek van het CBS en het Kadaster waren koopwoningen in april 19,7% duurder dan een jaar eerder. Bekijk alle gegevens.

Inhoudsopgave

Prijsontwikkeling woningmarkt

Het CBS onderzoekt continu de prijsontwikkeling van bestaande koopwoningen in samenwerking met het Kadaster. Volgens de laatste resultaten van dit onderzoek waren koopwoningen in april 19,7% duurder dan een jaar eerder.

Minder transacties koopwoningen

Uit hetzelfde onderzoek komt ook naar voren dat er dit jaar in april bijna 16 procent minder woningen zijn verkocht dat dezelfde periode in 2021. De eerste vier maanden van 2022 laten een daling zien van 30% ten opzichte van dezelfde periode in 2021.

Het CBS baseert de cijfers op inschrijvingen van koopaktes bij het Kadaster. Dat gebeurt in de meeste gevallen enige maanden na het sluiten van de koopovereenkomst.

Meer info

 

Is dit het juiste moment om te verkopen?

Ben je benieuwd of dit het juiste moment is om jouw woning te verkopen? Neem dan contact met ons op voor een gratis verkoopadvies.

Inhoudsopgave

Vanessa Kraan-Vermeer Profielfoto
Ralf B. Van Schagen Profielfoto
Claire van der Vooren Profielfoto
Wendy M. Veldhuis Profielfoto

Geef jouw huis Meerwaarde, ontvang tips via onze nieuwsbrief!

Gerelateerde posts..

Prijsstijging bestaande koopwoningen neemt af

Uit cijfers van de NVM en het CBS blijkt dat de prijsstijging van bestaande koopwoningen afneemt. Volgens de cijfers van de NVM is de gemiddelde...

Woningmarktcijfers : meer keuze voor woningzoekers

Volgens de woningmarktcijfers van de NVM over het tweede kwartaal van 2022, krijgen woningzoekers meer keuze. Aan het einde van het tweede kwartaal stonden er...

Ontwikkeling huizenmarkt eerste kwartaal 2022: lichte daling verkoopprijs

Volgens de woningmarktcijfers van de NVM daalde de gemiddelde verkoopprijs van een bestaande woning in het eerste kwartaal van 2022 met 2,1% ten opzichte van...