Geschreven door PUUR Makelaars
op
29-06-2016

online bezichtigingen via Facebook Live Video

Live bezichtiging via ifacebook

Recentelijk zijn we een pilot gestart met online bezichtigingen via Facebook Live Video. Dankzij deze optie wordt de bezichtiging van een woning live uitgezonden op de timeline van facebook. Kijkers kunnen vragen stellen die de makelaar direct beantwoordt.

Enorm bereik

Live bezichtiging FacebookOnze taak als makelaarskantoor is om een woning aan zoveel mogelijk geïnteresseerden te tonen. Hoe meer mensen een goed beeld van de woning krijgen, hoe groter de kans dat de woning snel en tegen de beste voorwaarden wordt verkocht. Door ook een live bezichtiging in te plannen kunnen we een woning bij nog veel meer mensen onder de aandacht brengen op een laagdrempelige manier.

Na afloop van de uitzending laten we de bezichtiging online staan op de Facebookpagina van PUUR* Makelaars, zodat iedereen het terug kan kijken. Vragen kunnen dan uiteraard ook nog gesteld worden, waar het antwoord is dan niet realtime.

Voordelen verkopers

De voordelen voor de verkopers zijn groot:

  • Geïnteresseerden krijgen direct een goed beeld van het huis en kunnen daarna beslissen om alsnog een echte bezichtiging aan te vragen. Er blijven alleen mensen over die echt interesse hebben.
  • Dus minder overlast voor verkoper.
  • Enorm bereik van één enkele bezichtiging. Zowel tijdens de uitzending, maar ook erna.

Voordelen geïnteresseerden

  • Geïnteresseerden kunnen direct vragen stellen aan de makelaar en/of aan de eigenaren (als die aanwezig zijn en live vragen willen beantwoorden).
  • Geïnteresseerden hoeven voor de eerste bezichtiging “de deur” niet uit.
  • Het tijdstip van uitzenden proberen we te plannen op handige tijden, bijvoorbeeld tijdens lunchpauzes, of aan het begin van de avond.

Vervolg pilot

De eerste live bezichtiging werd gedaan door makelaar Rutger Spiering: “Het is ons doel om zowel aan verkopers als aan kopers, toegevoegde waarde te bieden. Dat is zeker het geval als we bezichtigingen ook live streamen via Internet. Het is waanzinnig leuk en effectief om op deze manier een woning te laten zien aan een grote groep geïnteresseerden. Dat hier belangstelling voor is blijkt o.a. uit de goede reacties die we hebben gekregen. We gaan deze pilot dan ook snel uitbreiden en professionaliseren, zodat de video’s steeds beter worden.”
 

Hoe geef jij meer waarde aan jouw huis?

Wil jij ook het meeste uit jouw huis halen? Naast koop, verkoop en taxatie geven wij ook advies over de optimalisatie van jouw huis. Wil jij daar meer over weten? Schrijf je dan nu in.