Geschreven door PUUR Makelaars
op
11-11-2014

Tips voor huiseigenaren

Tips voor eigenaren van een huis, of appartement

Op deze pagina delen wij handige tips voor bezitters van een woonhuis, of appartement.

Bezwaar WOZ maken

Aan het begin van elk nieuw jaar valt de WOZ-beschikking weer op de deurmat. De hoogte van de WOZ-waarde is belangrijk omdat hier verschillende belastingen aan zijn gekoppeld. Hoe hoger de waarde, hoe meer belasting je betaalt! Ben je het niet eens met de nieuwe WOZ-beschikking, dan kan je hier bezwaar tegen maken. Wij hebben een voorbeeld bezwaarschrift opgesteld (Word-formaat) die je als basis kan gebruiken.

Alle informatie van je gemeente mobiel bereikbaar

Heb je een SmartPhone, dan kan je via de iGGIS-app direct informatie van je gemeente opvragen, zoals bijvoorbeeld de aanvragen voor bouwvergunningen bij jou in de buurt. De app is beschikbaar voor zowel de Apple iphone als voor Android.

Profiteer van tijdelijke BTW verlaging voor verbouwingen

Van 1 maart 2013 tot 31 december 2014 is het BTW-tarief voor renovatie en herstel van woningen ouder dan twee jaar, tijdelijk verlaagd naar 6%. Ook het aanleggen en onderhouden van tuinen vallen onder de verlaging. U kunt hier dus direct van profiteren!Let wel: het verlaagde tarief is uitsluitend van toepassing op de arbeidskosten en niet op de gebruikte materialen.

Meer informatie op de site van de Rijksoverheid.

Zie ook:

Hoe geef jij meer waarde aan jouw huis?

Wil jij ook het meeste uit jouw huis halen? Naast koop, verkoop en taxatie geven wij ook advies over de optimalisatie van jouw huis. Wil jij daar meer over weten? Schrijf je dan nu in.