Geschreven door PUUR Makelaars
op
15-06-2012

Woning kopen? Inruilen van je woning kan bij PUUR* Makelaars

Je woning inruilenVeel kopers willen graag hun nieuwe droomhuis kopen, maar twijfelen omdat ze bang zijn dat ze hun huidige woning niet snel kunnen verkopen. Hierdoor stagneert de doorstroom. Om deze negatieve spiraal te doorbreken kopen verkopers steeds vaker de goedkopere woning van de kopers, ofwel: de koper kan zijn woning inruilen.

Voorbeeld woning inruilen:

De eigenaar van woning B, die een waarde van € 500.000,- heeft, koopt zelf woning A met een waarde van € 750.000,-. Meneer B durft dat risico wel even te nemen omdat hij redelijk in de slappe was zit. Terwijl hij inmiddels in huis A is gaan wonen blijft hij naar zijn zin toch wat te lang met woning B in zijn maag zitten. Op een dag komt de eigenaar van woning C (waarde € 250.000,-) eens kijken naar woning B. Die woning bevalt hem wel, maar hij durft hem toch niet te kopen, omdat hij bang is om woning C niet kwijt te raken.

De eigenaar van woning B ziet het een paar weken aan, maar besluit dan om de stoute schoenen aan te trekken. Hij ruilt zelf woning B in. Als hij woning C koopt, heeft eigenaar C geen enkele blokkade meer om woning B te kopen. Eigenaar C koopt woning B omdat eigenaar B woning C koopt. Het risico van de voormalige eigenaar B (nu eigenaar A) is nu gereduceerd van € 500.000,- tot € 250.000,-.

Bron voorbeeld: Wegwijs magazine (www.wegwijs.nl)

Veel van onze verkopers staan positief tegenover het kopen van de woning van de kopers, waardoor er voor kopers eigenlijk geen belemmering meer is om hun droomhuis aan te schaffen.

Meer informatie over het inruilen van je woning

Ben je geïnteresseerd in een van onze woningen en wil je jouw woning inruilen, of wil je jouw huis sneller verkopen dankzij de inruiloptie? Neem contact met ons op voor meer informatie en de voorwaarden.

Vul je gegevens in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op, of bel tijdens kantooruren met het nummer: 023 – 542 35 42 (Haarlem), 020 – 640 23 87 (Amsterdam) of 023-5410900 (Bloemendaal).

[gravityform id=”27″ name=”Informatie aanvragen woning inruilen” title=”false” description=”false” ajax=”true”]

Hoe geef jij meer waarde aan jouw huis?

Wil jij ook het meeste uit jouw huis halen? Naast koop, verkoop en taxatie geven wij ook advies over de optimalisatie van jouw huis. Wil jij daar meer over weten? Schrijf je dan nu in.