Blog
Woning kopen? Inruilen van je woning kan bij PUUR* Makelaars

Woning kopen? Inruilen van je woning kan bij PUUR* Makelaars

Veel kopers willen graag hun nieuwe droomhuis kopen, maar twijfelen omdat ze bang zijn dat ze hun huidige woning niet snel kunnen verkopen. Hierdoor stagneert de doorstroom. Om deze negatieve spiraal te doorbreken kopen verkopers steeds vaker de goedkopere woning van de kopers, ofwel: de koper kan zijn woning inruilen. Voorbeeld woning inruilen: De eigenaar…

Inhoudsopgave

Je woning inruilenVeel kopers willen graag hun nieuwe droomhuis kopen, maar twijfelen omdat ze bang zijn dat ze hun huidige woning niet snel kunnen verkopen. Hierdoor stagneert de doorstroom. Om deze negatieve spiraal te doorbreken kopen verkopers steeds vaker de goedkopere woning van de kopers, ofwel: de koper kan zijn woning inruilen.

Voorbeeld woning inruilen:

De eigenaar van woning B, die een waarde van € 500.000,- heeft, koopt zelf woning A met een waarde van € 750.000,-. Meneer B durft dat risico wel even te nemen omdat hij redelijk in de slappe was zit. Terwijl hij inmiddels in huis A is gaan wonen blijft hij naar zijn zin toch wat te lang met woning B in zijn maag zitten. Op een dag komt de eigenaar van woning C (waarde € 250.000,-) eens kijken naar woning B. Die woning bevalt hem wel, maar hij durft hem toch niet te kopen, omdat hij bang is om woning C niet kwijt te raken.

De eigenaar van woning B ziet het een paar weken aan, maar besluit dan om de stoute schoenen aan te trekken. Hij ruilt zelf woning B in. Als hij woning C koopt, heeft eigenaar C geen enkele blokkade meer om woning B te kopen. Eigenaar C koopt woning B omdat eigenaar B woning C koopt. Het risico van de voormalige eigenaar B (nu eigenaar A) is nu gereduceerd van € 500.000,- tot € 250.000,-.

Bron voorbeeld: Wegwijs magazine (www.wegwijs.nl)

Veel van onze verkopers staan positief tegenover het kopen van de woning van de kopers, waardoor er voor kopers eigenlijk geen belemmering meer is om hun droomhuis aan te schaffen.

Meer informatie over het inruilen van je woning

Ben je geïnteresseerd in een van onze woningen en wil je jouw woning inruilen, of wil je jouw huis sneller verkopen dankzij de inruiloptie? Neem contact met ons op voor meer informatie en de voorwaarden.

Vul je gegevens in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op, of bel tijdens kantooruren met het nummer: 023 – 542 35 42 (Haarlem), 020 – 640 23 87 (Amsterdam) of 023-5410900 (Bloemendaal).

[gravityform id=”27″ name=”Informatie aanvragen woning inruilen” title=”false” description=”false” ajax=”true”]

Inhoudsopgave

Wendy M. Veldhuis Profielfoto
Olaf Severijnse Profielfoto
Ralf B. Van Schagen Profielfoto

Geef jouw huis Meerwaarde, ontvang tips via onze nieuwsbrief!

Gerelateerde posts..

Prijsstijging bestaande koopwoningen neemt af

Uit cijfers van de NVM en het CBS blijkt dat de prijsstijging van bestaande koopwoningen afneemt. Volgens de cijfers van de NVM is de gemiddelde...

Woningmarktcijfers : meer keuze voor woningzoekers

Volgens de woningmarktcijfers van de NVM over het tweede kwartaal van 2022, krijgen woningzoekers meer keuze. Aan het einde van het tweede kwartaal stonden er...

Koopwoningen in april 19,7 procent duurder dan een jaar eerder

Prijsontwikkeling woningmarkt Het CBS onderzoekt continu de prijsontwikkeling van bestaande koopwoningen in samenwerking met het Kadaster. Volgens de laatste resultaten van dit onderzoek waren koopwoningen...