Blog
Nieuwe kansen op de woningmarkt in Zuid-Kennemerland met een starterslening

Nieuwe kansen op de woningmarkt in Zuid-Kennemerland met een starterslening

Ben je op zoek naar een woning in Zuid-Kennemerland, maar kun je net niet genoeg lenen? Wellicht kan je  dan gebruik maken van een starterslening van de Gemeente Haarlem. Een starterslening is een aanvullende lening tegen zeer gunstige voorwaarden voor inwoners van de regio Zuid-Kennemerland. Als je een huis wilt kopen in Haarlem, maar daarvoor…

Inhoudsopgave

Starterslening Zuid-KennemerlandBen je op zoek naar een woning in Zuid-Kennemerland, maar kun je net niet genoeg lenen? Wellicht kan je  dan gebruik maken van een starterslening van de Gemeente Haarlem.

Een starterslening is een aanvullende lening tegen zeer gunstige voorwaarden voor inwoners van de regio Zuid-Kennemerland. Als je een huis wilt kopen in Haarlem, maar daarvoor eigenlijk onvoldoende inkomen hebt, kan je hier gebruik van maken.

Je kunt maximaal € 20.000,– lenen om het verschil tussen het maximale hypotheekbedrag en de totale aankoopsom van de woning te financieren. Je leent van de gemeente Haarlem via het SVN (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten).

Wie komt voor de Starterslening in aanmerking?

 • De aanvrager is een in de regio Zuid-Kennemerland woonachtige verblijfsgerechtigde persoon
 • die op het moment van de aanvraag minimaal twee jaar woonachtig is in de regio Zuid-Kennemerland (Bennebroek, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmerliede, Spaarnwoude, Heemstede en Zandvoort).
 • In geval van een aanvraag door twee personen geldt dit criterium voor beide aanvragers.
 • Woon je niet in Haarlem maar in een van de andere regiogemeenten? Dan moet je een uittreksel uit de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) van deze regiogemeente tonen.
 • De aanvrager(s) is/zijn niet eerder in het bezit geweest van een koopwoning.

Kenmerken van de Starterslening Haarlem

 • De prijs van de nieuwbouwwoning mag maximaal € 219.047 v.o.n. bedragen.
 • Het totale hypotheekbedrag mag niet meer bedragen dan € 230.000.
 • Over de eerste drie jaar betaalt u geen rente en aflossing.

Voordelen van de regeling

 • Lagere woonlasten.
 • Hogere leencapaciteit.
 • Oók voor de Starterslening geldt de dekking van Nationale Hypotheek Garantie.

De Hypotheek en uw Starterslening

De totale financiering van uw huis bestaat uit een normale (eerste) hypotheek en als aanvulling daarop de Starterslening. De eerste en tweede geldlening zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden, daarom is een goed advies én begeleiding van het gehele traject met betrekking tot de Starterslening noodzakelijk!

Meer informatie over de starterslening in Zuid-Kennemerland

Wilt je meer informatie over de woningmarkt in Haarlem en de (nieuwe) mogelijkheden dankzij de starterslening? Neem dan contact op met PUUR* Makelaars. Wij informeren je graag vrijblijvend.

Inhoudsopgave

Wendy M. Veldhuis Profielfoto
Olaf Severijnse Profielfoto
Ralf B. Van Schagen Profielfoto

Geef jouw huis Meerwaarde, ontvang tips via onze nieuwsbrief!

Gerelateerde posts..

Prijsstijging bestaande koopwoningen neemt af

Uit cijfers van de NVM en het CBS blijkt dat de prijsstijging van bestaande koopwoningen afneemt. Volgens de cijfers van de NVM is de gemiddelde...

Woningmarktcijfers : meer keuze voor woningzoekers

Volgens de woningmarktcijfers van de NVM over het tweede kwartaal van 2022, krijgen woningzoekers meer keuze. Aan het einde van het tweede kwartaal stonden er...

Koopwoningen in april 19,7 procent duurder dan een jaar eerder

Prijsontwikkeling woningmarkt Het CBS onderzoekt continu de prijsontwikkeling van bestaande koopwoningen in samenwerking met het Kadaster. Volgens de laatste resultaten van dit onderzoek waren koopwoningen...