Geschreven door PUUR Makelaars
op
21-01-2022

Steeds meer woningen boven de miljoen euro verkocht

Steeds meer woningen worden verkocht voor een prijs die boven de 1 miljoen euro ligt. Ging het voorheen om slechts 1 tot 1,5% van de woningen, in het laatste kwartaal van 2021 ging het om bijna 5% van de transacties. Dit blijkt uit cijfers van de NVM.

In totaal ging het in Q4 van 2021, om ruim 1.500 verkochte woningen. Door de sterke prijsstijging vallen steeds meer woningen in de prijsklasse boven de miljoen euro. In de gemeente Amsterdam is ruim 21% van de verkochte miljoenenwoningen terug te vinden. Verder zijn de gemeenten Haarlem, de Gooise Meren, Amstelveen en Bloemendaal goed vertegenwoordigd.

  • Woningen met een transactieprijs boven 1 miljoen euro, zijn gemiddeld 2x zo groot als de gemiddelde verkochte woning. De gemiddelde oppervlakte van een miljoenenwoning is 220 m2.
  • In 50% gaat het om een vrijstaande woning.
  • In Amsterdam is bijna 70% van de miljoenenwoningen een appartement.
  • Ongeveer 1/5 van de miljoenenwoningen heeft een bouwjaar van voor 1905.
  • De gemiddelde transactieprijs van alle verkochte miljoenenwoningen ligt op 1,3 miljoen euro.
  • Bij miljoenenwoningen wordt minder overboden. Gemiddeld 4,7% ten opzichte van 8,8% bij woningen onder 1 miljoen euro.

Bron:

 

Gratis verkoopadvies

Wil je weten of dit het juiste moment is om je woning te verkopen? Neem dan contact met ons op voor een gratis verkoopadvies.

Hoe geef jij meer waarde aan jouw huis?

Wil jij ook het meeste uit jouw huis halen? Naast koop, verkoop en taxatie geven wij ook advies over de optimalisatie van jouw huis. Wil jij daar meer over weten? Schrijf je dan nu in.