Blog
Steeds meer woningen boven de miljoen euro verkocht

Steeds meer woningen boven de miljoen euro verkocht

Steeds meer woningen worden verkocht voor een prijs die boven de 1 miljoen euro ligt. Dit blijkt uit cijfers van de NVM over Q4 van 2021.

Inhoudsopgave

Steeds meer woningen worden verkocht voor een prijs die boven de 1 miljoen euro ligt. Ging het voorheen om slechts 1 tot 1,5% van de woningen, in het laatste kwartaal van 2021 ging het om bijna 5% van de transacties. Dit blijkt uit cijfers van de NVM.

In totaal ging het in Q4 van 2021, om ruim 1.500 verkochte woningen. Door de sterke prijsstijging vallen steeds meer woningen in de prijsklasse boven de miljoen euro. In de gemeente Amsterdam is ruim 21% van de verkochte miljoenenwoningen terug te vinden. Verder zijn de gemeenten Haarlem, de Gooise Meren, Amstelveen en Bloemendaal goed vertegenwoordigd.

  • Woningen met een transactieprijs boven 1 miljoen euro, zijn gemiddeld 2x zo groot als de gemiddelde verkochte woning. De gemiddelde oppervlakte van een miljoenenwoning is 220 m2.
  • In 50% gaat het om een vrijstaande woning.
  • In Amsterdam is bijna 70% van de miljoenenwoningen een appartement.
  • Ongeveer 1/5 van de miljoenenwoningen heeft een bouwjaar van voor 1905.
  • De gemiddelde transactieprijs van alle verkochte miljoenenwoningen ligt op 1,3 miljoen euro.
  • Bij miljoenenwoningen wordt minder overboden. Gemiddeld 4,7% ten opzichte van 8,8% bij woningen onder 1 miljoen euro.

Bron:

 

Gratis verkoopadvies

Wil je weten of dit het juiste moment is om je woning te verkopen? Neem dan contact met ons op voor een gratis verkoopadvies.

Inhoudsopgave

Rutger Spiering Profielfoto
Vanessa Kraan-Vermeer Profielfoto

Geef jouw huis Meerwaarde, ontvang tips via onze nieuwsbrief!

Gerelateerde posts..

Prijsstijging bestaande koopwoningen neemt af

Uit cijfers van de NVM en het CBS blijkt dat de prijsstijging van bestaande koopwoningen afneemt. Volgens de cijfers van de NVM is de gemiddelde...

Woningmarktcijfers : meer keuze voor woningzoekers

Volgens de woningmarktcijfers van de NVM over het tweede kwartaal van 2022, krijgen woningzoekers meer keuze. Aan het einde van het tweede kwartaal stonden er...

Koopwoningen in april 19,7 procent duurder dan een jaar eerder

Prijsontwikkeling woningmarkt Het CBS onderzoekt continu de prijsontwikkeling van bestaande koopwoningen in samenwerking met het Kadaster. Volgens de laatste resultaten van dit onderzoek waren koopwoningen...